Annons
Nyheter

Bogelack blöder

Krisen inom bilindustrin slår nu hårt mot underleverantören Bogelack i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2009

Efter onsdagens varsel återstår tre anställda. Innan finanskrisen bröt ut i höstas var man drygt 40 anställda plus en handfull inhoppare.

– Situationen är mycket allvarlig. Företaget blöder, så just nu gäller det att försöka övervintra tills vändningen kommer, säger Roger Wallentin, platschef för Bogelack.

Annons

Bogelack är underleverantör på lastbildssidan med Scania som viktigaste kund. Det är minskade beställningar som nu slår igenom och drabbar underleverantörerna, bland annat Bogelack i Ulricehamn.

Det första stora varslet kom i höstas. De 20 anställda som då sades upp går hem nu på måndag. Ytterligare ett varsel lämnades strax före jul. Det omfattade tio anställda. Och nu i onsdags var det dags igen, då ytterligare sju anställda varslats om uppsägning.

– Det innebär att vi nu är tre tjänstemän kvar. Anläggningen kommer att drivas under de uppsägningstider som gäller. Samtidigt hoppas jag nå en överenskommelse om att några kan jobba fast inte på full tid.

Enligt Roger Wallentin skulle en arbetsstyrka på cirka 16 personer vara lagom. Dessa skulle då jobba 80 eller i vissa fall 100 procent.

Någon sådan lösning finns inte för närvarande.

Hur bedömer du och ägarna den fortsatta utvecklingen?

– För tillfället ser det mycket mörkt ut. Men det är ingen som tror att den här extrema situationen kommer att bestå.

– Vi jobbar med våra kunder kring ett antal projekt. För tillfället handlar det dock om att anpassa oss efter den låga nivån för att överleva.

Hotas företaget av konkurs?

– Nej, men kassan mår naturligtvis inte bra av den situation som nu råder.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons