Ulricehamn

Blåsigt: Träd föll på flera platser

Sjuhärad Artikeln publicerades

Under natten till onsdagen föll träd på flera platser i Sjuhärad i det blåsiga och regniga vädret, bland annat över en väg i Kinnarp.

– Vi har haft några samtal om nerblåsta träd, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region väst, klockan 04.

Trafikverket rapporterade att träd fallit över väg 180 i höjd med Ryssby i Borås strax efter klockan 02. Hindret ska ha legat över halva vägbanan.

Vid 03-tiden ska det dock ha tagits bort.

Närmare Alingsås på väg 180 ska ha träd ha också fallit under natten. Och fram på morgonen i höjd med Götsered söder om Sandhult.

Även från Tullebo öster om Hindås kommer rapporter om att träd fallit, över väg 554.

Öster om Svenljunga uppgavs väg 1673 vid klockan 03.15 vara blockerad av träd i höjd med Orrekullen. Där beräknades det vara full framkomlighet igen klockan 04.30.

Och till riksväg 46 skickades personal ut för att ta hand om en gran som låg över vägen i Kinnarp. Där sattes prognosen till klockan 05.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.