Biljakt: Polis avfyrade skott för att få stopp på flyende bil

Under torsdagsnatten jagade polisen en personbil som försökte köra på en polis i flykten. En kvinna misstänks nu för försökt till mord alternativt dråp.
Tranemo/Svenljunga • Publicerad 15 juni 2018

Vid tjugo över elva under torsdagskvällen försökte en polispatrull stoppa en bil på väg 156 nära Tranemo. Vid kontroll av registreringsnumret så visade det sig att bilen var belagd med körförbud men den kvinnliga föraren född -96 vägrade att stanna. Det satte igång en biljakt som avslutades vid klockan 23.50.

– Det var aldrig någon fara för allmänheten men det var våra av min kollegor som kom emellan, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås.

En av polisens åtgärder för att få stopp på bilen var att i närheten av Lerbäcksbo söder om Svenljunga lägga ut en spikmatta. Då försökte den kvinnliga föraren köra på en polis.

– De hade inte riktigt hunnit få ut mattan förrän bilen kom. Så en polis fick kasta sig ur vägen, säger Peter Apelqvist.

Vid det tillfället sköt polisen ett skott mot bilens däck vilket fick föraren att omedelbart stanna bilen. Fyra personer greps av polisen och fördes till polisstationen i Borås.

Den kvinnliga föraren misstänks för försök till mord alternativt dråp. De tre passagerarna, tre män i 30-årsåldern, försök till våld mot tjänsteman alternativt försök till grov misshandel då de slängt saker mot polisbilen under jakten.

– Under polisens efterföljande så kastade männen ut misstänkt stöldgods ur bilen som en högtalare och en förstärkare för att försöka förhindra polisens arbete.

De fyra inblandade var berusade vid tillfället och har inte kunnat höras under natten.

– De kommer att förhöras under morgonen.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.