Nyheter

Anlagd brand på Stenbocksskolan

Strax före skoldagens slut i dag onsdag anlades en brand inne på en toalett på Stenbocksskolan. Personal på skolan lyckades släcka branden med vattenslang.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2013

– Personal fick en indikering på det automatiska brandlarmet och kunde lokalisera branden som var anlagd i en papperskorg inne på en toalett i skolbyggnaden. De har själva släckt med en inomhusvattenslang, förklarar jourhavande stabschef på räddningstjänsten i Borås.

Enligt uppgifter som skolans rektorer skickat ut till alla föräldrar till elever på skolan så orsakade branden kraftig rökutveckling. Hela skolan fick därför utrymmas. "Ingen elev eller personal kom till skada men många elever blev oroliga", står det vidare i föräldrautskicket.

I kaoset som uppstod efter utrymningen var det en del elever som missade sin buss hem och det var också svårt för vissa elever att komma till sitt skåp för att hämta sina saker.

Händelsen är, enligt skolledningen, polisanmäld under onsdagseftermiddagen. Samtliga klasser på Stenbocksskolan ska samlas med sina klasser torsdag morgon för att prata om händelsen.

– Min uppfattning är att undervisningen annars ska kunna genomföras som vanligt, säger verksamhetschefen Ann-Marie Stensson som bara haft mailkontakt med skolans båda rektorer då hon suttit i möte hela onsdagen.

UT har sökt rektorerna Ann-Kristin Svanberg Björkqvist och Lisbeth Almér Larsson utan att lyckas nå dem.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.