Nyheter

Ambulansen anmäld till HSAN

Han fick ligga 50 minuter i skidbacken i väntan på ambulans efter ett hopp som gick fel. När han kom till sjukhuset visade det sig att ryggen var bruten.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2010

En sextonårig kille har anmält ambulanssjukvården i Ulricehamn till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd efter att ha fått vänta i 50 minuter liggandes i skidbacken med bruten rygg. Han skriver i sitt brev till nämnden att han hade extrema smärtor och bara ville dö.

Det var i februari som killen försökte hoppa med slalomskidor. Han fick för hög fart och försökte bromsa men misslyckades och istället landade han på ryggen och förlorade bitvis medvetandet. Efter hoppet i skidbacken låg pojken neddrogad i en vecka på sjukhus och händelsen har gjort honom kraftigt smärträdd.

Enligt brevskrivaren dröjde ambulansen på grund av en kommunikationsmiss och han tycker att 50 minuter är för lång väntan på en ambulans.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.