Nyheter

Allvarlig hoppolycka i skidbacken

En medelålders man skadade sig allvarligt efter ett hopp i slalombacken i går eftermiddag. Mannen fick sövas ned i backen.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2010
Foto: 

Olyckan i Ulricehamns skicenters huvudbacke inträffade strax efter klockan 14 på måndagen. Den medelålders mannen skulle hoppa med sin snowboard i det nedersta av de två stora hoppen långt ned i backen.

– Allt gick snett. Han kom helt fel från början och kraschade mot snön, säger ett ögonvittne.

Mannen klagade över svåra smärtor och man befarade tidigt någon form av inre blödning. Ambulanshelikopter kallades därför till platsen.

Under det omfattande räddningsarbetet med personal från ambulansen i Ulricehamn, räddningstjänsten, ambulanshelikoptern och Skicenter inblandade fick mannen sövas ned. Mitt i backen.

– Han hade så ont att det inte gick att ta ned honom annars, säger ambulanssjuksköterskan Malin Börjesson.

Skadorna var enligt Börjesson svårbedömda.

– Han hade väldigt ont i hela kroppen men sannolikt någon form av thoraxskada. Röntgen får visa om något gått sönder.

Enligt Per Johansson vid Ulricehamns Skicenter har anläggningen, trots ett stort antal gäster, i år varit förskonade från allvarliga olyckor.

– Det är lite konstigt men vi brukar notera en minskning i antalet olyckor när det är riktigt mycket folk i backen. Kanske är det så att det inte går att åka så fort då, säger Johansson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.