Adventskonsert med stipendieglans

Under onsdagskvällen tjuvstartades advent i Tvärreds kyrka. Det var musikskolan som höll konsert med stipendieutdelning.
Tvärred • Publicerad 27 november 2019 • Uppdaterad 29 november 2019
Foto: Anders Rosenberg

– Äntligen advent med alla fantastiska konserter och annat som sker så här års, sa prästen Mikael Henning när han hälsade besökarna välkomna till Tvärreds kyrka.

Att musikskolan besöker Tvärreds kyrka för en adventskonsert är tradition.

Stig Josefsson är lärare på musikskolan:

– Det är ett mångårigt samarbete vi har haft här. Det har fungerat väldigt bra, sa han till UT innan konserten.

Gemensam sång av Hosianna inledde kvällen följt av körsång. Tvärreds- och Finnekumlakören samt musikskolans vokalensemble bjöd på låtar som En stjärna i advent och I väntan på julen. Musikskolans ungdomssymfoniorkester spelade White Christmas. Nästa inslag var musik från filmen Lejonkungen och då fick musikskolans nystartade showgrupp tillfälle att visa upp sig.

Sedan följde en mellanakt där musikskolans stipendiater fick ta emot diplom och en summa pengar. Samtidigt lästes motiveringen upp.

Musikskolans showgrupp.
Musikskolans showgrupp.

Elise Josefsson fick stipendium, bland annat för stort engagemang och för att ha jobbat med sin sång på ett föredömligt sätt. Emanuel Zitka fick för att han är en kompetent trummis och ansvarstagande elev. Gabriella Younan fick för att hon har en stor, mörk och härlig klang som hon jobbat mycket med och börjat landa i. Elna Olsson fick för att hon är en framåt och strukturerad elev som kan jobba motiverat och uthålligt med sin fiol.

Efter utdelningen fick de fyra eleverna möjlighet att visa upp sig som solister.

Mikael Henning höll därefter en andakt innan konserten fortsatte.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.