Annons
Nyheter

Misstänkt bakterie i Sjötoftavatten

Det kommunala dricksvattnet i Sjötofta bör inte drickas utan att kokas enligt Tranemo kommuns hemsida. Vattnet misstänks innehålla bakterien e-coli. Upptäckten gjordes i samband med ett underhållningsarbete.
Nyheter • Publicerad 15 september 2014

– Man utförde ett underhållsarbete vid en råvattenbrunn och i samband med det tog man ett extra prov. Vi fick svar i dag om att det var tjänligt, men med anmärkning, säger Anna-Clara Ringnes som är funktionschef för medborgarservice i Tranemo kommun.

Eftesom vattnet är tjänligt men med anmärkning, rekommenderar kommunen att det inte ska drickas utan att ha kokats först. Sent i eftermiddag väntas ett nytt provsvar komma som kan bekräfta huruvida det finns e-coli i vattnet eller inte. Men redan nu har kommunen klorerat vattnet som försiktighetsåtgärd.

Annons

– Om det visar sig innehålla e-coli är vattnet otjänligt, men än så länge har vi inte det bekräftat, säger Anna-Clara Ringnes.

Instruktioner för hur man ska koka dricksvattnet finns på kommunens hemsida.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons