Nyheter

Anställd avstängd efter anmälan

Sedan en anställd på ett vårdboende i Tranemo kommun brustit i sitt bemötande mot boende på vårdinrättningen har en lex Sarah-anmälan gjorts.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2013

En lex Sarah-anmälan har gjorts i Tranemo kommun sedan en anställd på ett vårdboende i kommunen brustit i sitt bemötande mot brukarna. I anmälan står att "de boende inte visats respekt eller uppmuntrats till delaktighet".

Medarbetaren har stängts av efter det att rapporten inkom. Anmälan har föranlett att kommunen som en förebyggande åtgärd har gett utbildning om lex Sarah-anmälningar till berörd personal och alla chefer inom socialtjänsten i Tranemo. Personalen på boendet har också fått påbörja värdegrundsutbildning och generell utbildning om dokumentation. A

En lex Sarah-anmälan hänsyftar till kapitel 14, § 3 i socialtjänstlagen, som stadgar att var och en som är verksam inom äldreomsorg eller omsorg av människor med funktionsnedsättning ska se till att brukare får god omvårdnad och lever under trygga förhållanden.

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.