Annons
Nyheter

Wetterhall och Bergman vann premiären

Alexander Wetterhall och Hanna Bergman. Så heter segrarna i första upplagan av Västgötaloppet mountainbike. I båda fallen föll avgörandet långt innan spurten.
Nyheter • Publicerad 20 september 2014
Alexander Wetterhall var först in på Lassalyckans stadion och kunde kosta på sig att sträcka armarna i skyn.
Alexander Wetterhall var först in på Lassalyckans stadion och kunde kosta på sig att sträcka armarna i skyn.Foto: Jonas Emtervall

Alexander Wetterhall, Skara, hade blivit fyra och tvåa i de två senaste tävlingarna i Mitsubishi MTB Challenge, så det är tydligt att formen varit stigande. I Västgötaloppet, som var sista tävlingen i cupen, vann han samtliga tre spurtpriser och hade även kraft att rycka ifrån övriga tätklungan med ungefär halvmilen kvar.

I damklassen blev det solokörning för Faluns Hanna Bergman från start till mål. Redan vid spurtpriset efter tre kilometer hade hon ryckt åt sig en stor ledning, som sedan bara drygades ut.

Annons

Segern innebar att hon gick från tredje till första plats och totalseger i långloppscupen.

I herrklassen blev totalledaren Fredrik Eriksson femma och det räckte för att hålla undan i sammandraget.

Totalt var det ungefär 800 cyklister som gav sig iväg från Ulricaparken klockan elva på lördagsförmiddagen. Tävlingsledaren John Andén berättade vid 14-tiden att det mesta hade flutit på bra utmed banan. Ett brutet nyckelben var den allvarligaste skadan som inrapporterats. Övriga vurpor hade endast gett skrapsår.

Läs mer om Västgötaloppet i en senare version på ut.se och i tisdagens papperstidning.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons