Annons
Nyheter

VM-premiär väntar Pernilla

Efter framgången i 24-timmarsloppet i Eesbo för att par veckor sedan är det nu klart. Pernilla Johansson från Ulricehamns FK är VM-klar.
Nyheter • Publicerad 2 april 2013
Pernilla Johansson - på språng mot landslaget.
Pernilla Johansson - på språng mot landslaget.Foto: Labrini Stavrekas

För första gången genom tiderna har Ulricehamns friidrottsklubb en deltagare uttagen till ett VM för seniorer. Pernilla Johansson från Tvärred är en av fem damer som ska representera Sverige vid VM i 24-timmarslöpning i nederländska Steenbergen 11-12 maj.

– Jättekul. Målet med tävlingen i Finland var att kvalificera mig till VM och med tanke på hur hård konkurrensen är bland svenska damer just nu är det roligt att jag kom med, säger Pernilla Johansson.

Annons

I Eesbo sprang Pernilla 21,1 mil och blev tvåa efter japanska superstjärnan, tillika världsrekordinnehavaren, Sumie Inagaki.

– Japanskan ska vara med även på VM men i övrigt har jag inte så bra koll på startfältet. Från svensk sida har man sagt att vi ska ha en chans att vara bland de 25 bästa för att få åka, säger Pernilla Johansson.

Glädjen över VM-uttagningen naggas något i kanten av en lättare höftskada. Smärtan i höften har suttit i några veckor.

– Loppet i Finland gick på betongunderlag och att springa 24 timmar på betong sliter på kroppen. Nu går jag hos naprapat och det känns lite bättre. Jag hoppas att det släpper och att jag kan träna bra under ett par veckor, säger Pernilla Johansson som medger att det är lite för tätt med två 24-timmarslopp på mindre än tre månader.

– Jag var ju tvungen att prestera i Finland för att kvalificera mig men återhämtningstiden är egentligen lite för kort. Helst säkert är att jag måste bli helt bra. Jag åker inte till Holland om jag inte kan prestera maximalt.

Sandra Lundqvist (Team Ultrasweden LK), Torill Fonn (Team Ultrasweden LK, Maria Jansson (Team Ultrasweden LK), Pernilla Johansson (Ulricehamns FK), samt Annika Nilrud (Hälle IF).

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons