Annons
Nyheter

Vintersport i regn

snowboard Trots ett ihärdigt regn på morgonen, kunde grabbarna i Ulricehamn snowboard evolution köra sitt Rail jam på Stora torget i lördags.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010
Dennis LInd visar konster på jammet.
Dennis LInd visar konster på jammet.Foto: Leif Dahl
Joel Hallabro åker skidor på tvären.
Joel Hallabro åker skidor på tvären.Foto: Leif Dahl
Dennis Lind och Max Hallgren vann på snowboard respektive skidor.
Dennis Lind och Max Hallgren vann på snowboard respektive skidor.Foto: Leif Dahl

Det var nog många förbipasserande som undrade vad det var frågan om på torget denna lördag. En ramp hade byggts upp intill rådhusväggen och framför låg mängder med snö. Mitt i alltihop fanns två rör, ett smalt och ett grovt. Det var klubben Ulricehamn snowboard evolution som skulle köra ett rail jam, alltså åka med snowboard och skidor på rören, eller rails som de benämns, under en och en halv timme.

Ett femtontal åkare deltog och alla utom två hörde till klubben. Och så fanns ett stort gäng föräldrar på plats som antingen riggade banan eller tog bilder.

Annons

? Det är lite för att visa att vi finns, säger Lars Magnus Andersson.

Lars Magnus har varit med i klubbens styrelse något år och var den som svarade för själva banbygget.

? Vi har kört snö från ishallen och så har vi lite konstgräs på rampen. De har sparat snö åt oss ett tag, säger Lars Magnus.

Efter en ganska lång uppvärmning började grabbarna åka på allvar vid slaget elva. Under tiden stannade förbipasserande till en stund och tittade på, ett litet oväntat avbrott i helgshoppandet liksom.

Efter en och en halv timme stannade det hela av för att kora en vinnare. Det var inga domare med, så de åkande hade helt enkelt en inbördes omröstning. Dennis Lind och Max Hallgren blev vinnare på snowboard respektive skidor. Hur gick det att åka när det hade regnat så?

? Det gick väldigt bra att åka, säger Dennis Lind.

Klubben hade uppenbarligen varit ihärdig med att ragga priser, så nästan allihop fick något med sig hem. Men hur mycket tävlar de egentligen?

? Inte så mycket. Det blir mest Rail Jams, säger Dennis Lind.

Railåkningen är en sport som växer, det får man klart för sig när man talar med de inblandade. Och det är inte så konstigt. Det är inte allför svårt att sätta upp två rör i en liten sluttning och sedan åka. Musik och ständig fotografering och filmning av tricken hör också till, men för föräldrarnas del är en annan sak viktig.

? De är ute jämt och håller igång, mycket fysiska. De sitter inte vid datorn, säger Peter Gottfridsson.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons