Nyheter

Viktig trepoängare för UIFK

Spelare och ledare i UIFK kunde skrika ut sin glädje när domaren blåste av matchen mot Kållereds SK. Vinst med 1-0 och tre poäng var i hamn.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2010
Ulf Lunnebjer-Svensson på språng på konstgräset i Kållered. UIFK vann med 1-0.
Ulf Lunnebjer-Svensson på språng på konstgräset i Kållered. UIFK vann med 1-0.Foto: Labrini Stavrekas

– Den här matchen var oerhört viktig och segern ger oss lite arbetsro, säger UIFK:s tränare Micael Johansson.

Inför drabbningen låg lagen på samma poäng i tabellen. Man hade även exakt samma målskillnad. Men det bjöds inte på något skönlir på konstgräsplanen i Kållered. Det var mycket långbollar som slogs och stundtals var det även många felpass.

Tobias Söderman gjorde UIFK:s och matchens enda mål. I den 29 minuten satte han dit returen på Zydrunas Ruminas slagna frispark. I andra halvlek slog UIFK av på takten och var passiva i många lägen. De blåsvarta skapade inte många chanser sista halvtimman av matchen. Kållered å sin sida forcerade för en kvittering. Men Oskar Strålin i UIFK-målet agerade vägg. Han gjorde några kvalificerade räddningar under kampen som till slut fixade poängen åt UIFK. Även om det blev en riktig nagelbitare på slutet.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.