Nyheter

Viktig försvarskugge redo för playoff

Skador har spolierat halva säsongen. Men nu är den viktige försvarskuggen redo för playoff. Med 13 säsonger i Nittorps A-lag vet han vad som väntar.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2011
Jonas Gustavsson är redo för playoff 1. Ett efterlängtat playoff där hans NIK ska ta sig an Tyringe.
Jonas Gustavsson är redo för playoff 1. Ett efterlängtat playoff där hans NIK ska ta sig an Tyringe.Foto: Labrini Stavrekas

Nittorps 29-årige back Jonas Gustavssons har haft en tuff säsong. Två skador har bidragit till att han bara spelat hälften av seriematcherna. I första derbyt mot UIF fick han en spricka i revbenet och var borta från spel under en månad. Lika lång tids rehabilitering väntade när han skadade axeln i december.

– Det är alltid någonting varje säsong. Om det är otur eller om det beror på att jag är för dåligt tränad låter jag vara osagt.

– Skadorna gör att det känns som om man går på is för första gången tre-fyra gånger under säsongen och det är tungt.

Sedan axelskadan har Jonas hunnit med att lira fem raka matcher. Den rutinerade försvaren kommer nu bidra med rutin och vara en viktig kugge i laget.

– Jag känner inte att jag måste ta mer ansvar än någon annan. Vi ska ut och göra samma jobb. Sen kan jag bidra med rutin. Jag kan hantera ett misstag bättre än de som är yngre. Jag vet att det går att kompensera för misstaget i nästa byte och det är ingen idé att gräva ner sig.

Nittorp har haft en lång raksträcka de senaste omgångarna enligt Jonas. Laget har blandat och gett under matcherna. Hur står det egentligen till med formen?

– Man måste tänka på att vi har ett ungt lag och det är svårt att hålla en jämn och hög nivå hela tiden. Vi hade målsättningen att komma topp fyra i serien. Det har vi gjort. Allt annat härifrån och framåt är en bonus och en lärorik period.

Jonas vet vad som väntar framöver. Under sina år i A-laget tror han att NIK bara missat tre kval.

– Allt vi gör måste vara noggrannare. Alla vet vad som gäller och att möta Tyringe ska bli kul. Jag tror att det kommer att bli en roligare hockey.

– Säsongen kan ta slut om två matcher men jag måste fylla min matchkvot så jag hoppas att vi går långt. Det är vinna eller försvinna som gäller. Vi får se hur långt det räcker.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.