Nyheter

Vasa och blåbärssoppa i barnens lopp

62 barn och Gustav Vasa åkte i söndags barnens Vasalopp vid Lassalyckan.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2010
Tungan rätt i mun när det är slirigt underlag.
Tungan rätt i mun när det är slirigt underlag.Foto: Henrik Erickson

Exakt en vecka för det stora Vasaloppet inbjöd UIF skidor till Barnens Vasalopp. 62 barn hörsammade inbjudan och drog på sig pjäxor och skidor i det lite blöta klisterföret.

– Det är nästan dubbelt så många som förra året. Det är helt klart bättre att inte ha loppet under sportlovsveckan, säger Malin Kannius i sekretariatet.

Självklart, eftersom det var Vasaloppet, var Gustav Vasa på plats. Med ålderdomlig utrustning och störar som stavar försökte han haka på de snabba ungdomarna i starten. Utan chans var den gamle kungen.

De mindre barnen startade först på sin korta slinga innan de äldre kastade sig iväg på den lite längre rundan. Alfons Ljungberg var en av dem som orkade den långa.

– Det var inte så jobbigt ändå, säger Alfons innan han hastar iväg för att handla dricka.

De som nöjde sig med blåbärssoppa fick sitt lystmäte direkt efter målgång. Vasaloppsstämningen var därmed i det närmaste total.

BILDSPEL

SE FLER BILDER FRÅN BARNENS VASALOPP PÅ WWW.UT.SE

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.