Annons
Nyheter

Värdefulla tips av ridstjärnor

Stjärnryttarna Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson delade med sig av tips och råd i ridhuset i tisdags. Fem ekipage fick en alldeles unik lektion.
Nyheter • Publicerad 11 november 2010
Lina Dahlén var en av fem UBRK-are som fick tips från Malin Baryard-Johnsson.
Lina Dahlén var en av fem UBRK-are som fick tips från Malin Baryard-Johnsson.Foto: Labrini Stavrekas

Fem lyckliga ryttare i UBRK fick en speciell ridlektion i tisdags. För det var inte vilka som helst som höll i den. Det var nämligen ridstjärnorna Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson som kom för att hålla i lektionen. En vinst i Hennes och Mauritz frisyrtävling hade ordnat besöket.

– Det är roligt att komma till mindre ställen. Vi åker väldigt sällan ut så här faktiskt men det är kul. Roligt att så många kom för man vet inte vad man kan förvänta sig, säger Baryard-Johnsson.

Annons

Att det var många som kom rådde det ingen tvekan om. Det var fullsatt på läktaren och folk stod längs ena långsidan med kameror och mobiltelefoner i högsta hugg. Allt för att föreviga besöket. Ute på banan red fokuserade ryttare. De försökte suga åt sig allt som den kända duon sade. Lina Dahlén var en av dem.

– Jag tycker inte det gick bra. Det var så mycket folk och min häst blev lite nervös och orolig. Men jag fick olika tips jag kan använda mig av för att lugna ner hästen.

Lina fick även tips på hur hon skulle få hästen att lyssna mer och bli mer harmonisk. När orden kom från Baryard-Johnsson kändes det lite extra.

– Häftigt är vad det är och en flickdröm har gått i uppfyllelse. Det är väl inte det största jag varit med om men det är ändå riktigt stort för mig.

När Lina och de andra fyra ekipagen hade ridit var det dags för Baryard-Johnsson att ta sig an en ridskolehäst. Tanken var att Fredricson skulle göra detsamma men han hade stukat foten. Publiken bjöds då på ytterligare tränings- och tävlingstips. Sen väntade autografskrivning. Många rusade för att komma först i kön för att få en signatur av idolerna.

– Jag satt och log lite innan. Man känner igen sig i tjejerna här. Jag kommer ju själv från ridskolevärlden och det här har varit jätteroligt. Tjejerna som red var jätteduktiga, säger Baryard-Johnsson.

Många som höll hårt i sina signerade affischer åkte säkert hem med ett stort leende på läpparna. För det är inte varje dag stjärnryttare besöker Ulricehamn.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons