Annons
Nyheter

Varberg blir UIF:s motståndare i playoff

Tibro vann över HC Dalen och klev förbi UIF i tabellen. Varberg blir Ulricehamns motståndare i playoff mot division ett.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2014

– Det ska bli skoj och det känns inspirerande, säger Daniel Elofsson, tränare i UIF inför torsdagens drabbning med Varberg.

Daniel följde händelserna i Smedjehov via nätet och kunde konstatera att klyschan motivation slår klass gällde i det här fallet eftersom Dalen redan hade säkrat seriesegern medan Tibro hade chans på tredjeplatsen.

Annons

UIF:s fjärde plats gör att de ställs mot seriesegraren i division 2A, Varberg.

Varberg och Ulricehamn spelade i samma serie förra året och kustlaget inledde en rejäl satsning för två säsonger sedan då man värvade flera namnkunniga spelare från det forna östblocket.

Till den här säsongen är Jari Tolsa, tidigare Frölundaspelare, en av de tyngre pjäserna som skrivit på för Varberg. Efter årsskiftet blev även Frölundaspelaren Mikael Johansson utlånad till Vipers.

För att få tips på hur Ulricehamn ska hantera Varberg har Daniel Elofsson varit i kontakt med målvakten Patrick Bilan som lämnade UIF inför den här säsongen. Bilan vaktar numera kassen i Bäcken och de mötte Varberg så sent som den 5 februari.

– Jag har fått en del råd av honom, Varbergs powerplay är bra och deras andrakedja är vass, säger Daniel Elofsson

Aleksandr Kuznetsov, Tobias Gustafsson och Aleksei Sibirtsev är enligt Patrick Bilan noga att se upp med.

En viktig pusselbit inför kommande playoff för UIF är målvaktsfrågan. I senaste matchen saknades både Tim Norén och Haris Becirbegovic.

– Haris stod båda matcherna åt Bosnien Hercegovina i helgen och blev matchens lirare i en match. Han är helt återställd i ryggen.

Tim Norén skulle, enligt Elofsson, träna för fullt i går och det innebär att Ulricehamn har alla sina målvakter tillgängliga inför torsdagens match.

– Oskar Laurell och Viktor Svensson är de två spelarna som inte är disponibla, i övrigt är alla friska och krya.

Annons

Varbergs Vipers vann division 2A med tre poäng till godo på tvåan Bäcken HC. Varberg har vunnit 23 matcher och förlorat sex under årets seriespel.

Noterbart är att publikrekord sattes när Varberg mötte Bäcken den 5 februari. Då kom 517 personer till matchen som hade gratis inträde. Återstår att se om det rekordet står sig efter torsdagens drabbning mot Ulricehamns IF.

Torsdag: Varberg–UIF 19.00

Lördag: UIF–Varberg 15.00

Söndag: en eventuell tredje match, Varberg–UIF 16.00

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons