Nyheter

Utvisningarna fällde UIF

En kanonstart räckte inte. UIF förlorade premiären och det tack vare utvisningarna.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2014
Rörigt i försvaret var det för UIF i den här situationen. UIF förlorade premiären med uddamålet.
Rörigt i försvaret var det för UIF i den här situationen. UIF förlorade premiären med uddamålet.Foto: Leif Fjellström

UIF–tränaren Marcus Andersson erkände innan matchen att han var nervös inför premiären.

– Det är nu vi får kvittot på det vi tränat under försäsongen.

Gissningsvis blev Mackan betydligt lugnare efter första bytet, för det tog bara 40 sekunder innan UIF hade tagit ledningen. Pucken hamnade i Bäckens försvarszon direkt efter nedsläpp och första gången en hemmaspelare fick röra pucken var när den rakades ur målet efter Patrik Anderssons 0–1.

UIF fortsatte att styra matchen och fick ett bra tillfälle att öka på sin ledning när hemmalaget drog på sig den första utvisningen. Visst blev det mål men den här gången var det Tim Norén som fick ge sig för en hemmakontring.

Nu kom UIF–spelet av sig och inte blev det bättre sedan en Bäcken–back hittat rätt med ett ganska lamt skott bakom en skymd UIF–målvakt. Löken på laxen kom dryga halvminuten senare då hemmalaget utnyttjade ett powerplay till 3–1 och UIF var knappt längre med i matchen.

Det blev stundtals lite bättre i mittenperioden men det var Norén som fick göra de lite mer jobbiga räddningarna.

Sebastian Meijers lina började tredje perioden på samma sätt som första men nu tog det faktiskt 48 sekunder innan pucken låg i Bäcken–målet. Nytt hopp för medresta supportrar men då tog Marcus Lundgren en utvisning genom protest i offensiv zon och då hamnade pucken oi UIF–målet igen.

Marcus revanscherade sig något genom att reducera till 4–3 och då hamnade hemmalaget i gungning på allvar. Dennis Landgren prickade ribban klockrent och det var ytterligare ett par bra UIF–avslut innan matchklockan visade på full tid.

– I spel fem mot fem så tycker jag vi var det bättre laget. Vi förlorade på de tre målen vi släppte i samband med utvisningar, säger Marcus Andersson.

– När vi följde den uppgjorda spelplanen så såg det bra ut men vi är inte riktigt framme i alla detaljer än, säger tränarkollegan Daniel Elofsson.

– Vi slarvade lite för mycket i vissa delar, samtidigt som killarna visade att vi mycket väl kan matcha de bästa lagen i serien. För Bäcken skall vara en av seriefavoriterna och jag tycker att vi mycket väl kunde ha vunnit den här matchen.

Sebastian Meijer gjorde comeback för UIF i seriesammanhang och var såklart inte heller riktigt nöjd med resultatet.

– Vi tappade spelet efter deras mål i första perioden och det dröjde till sista perioden innan vi fick igång det på allvar. Men nu är det igång och det var riktigt kul att få vara tillbaka igen.

Leif Fjellström

Bäcken – Ulricehamn 4–3 (3–1, 0–0, 1–2)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (40) Patrik Andersson (Linus Drott, Sebastian Meijer), 1–1 (7.09) Casper Carning (Isaac Haag) sh1, 2-1 (14.25) Lucas Esbjörs (Sebastian Salomonsson, Richard Flodin), 3–1 (15.08) Alexander Olsson (Sebastian Johansson) pp1.

Utvisningar: BHC 1x2, UIF 2x2.

Skott: 13–5.

ANDRA PERIODEN

Mål: –.

Utvisningar: BHC 1x2, UIF –.

Skott: 12–9.

TREDJE PERIODEN

Mål: 3–2 (0.48) Sebastian Meijer (Linus Drott), 4–2 (6.11) Niklas Carlsson pp1, 4–3 (13.42) Marcus Lundgren (Anton Netterberg)

Utvisningar: BHC 1x2+2, 1x2, UIF 1x2+2,

Skott: 12–16.

Skott totalt: 37 – 30.

Domare: Arna Arzideh, Göteborg.

Publik: 125.

UIF:s lag: Tim Norén (Tobias Nilsson) – Victor Kilén, Mikael Svensk, Linus Drott, Sebastian Meijer, Patrik Andersson – Rickard Thorstensson, Anton Netterberg, Marcus Lundgren, Dennis Landgren, Linus Tisell – Mattias Rydholm-Allard, Viktor Svensson, Robin Melltoft, Robin Thorstensson, Marek Wypasek – Alexander Johansson, Erik Hallin, Oskar Bygård, Christopher Brorsson.

UT-märkta

3 Dennis Landgren

2 Patrik Andersson

1 Sebastian Meijer

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.