Nyheter

UOK-danskor starka på hemmaplan

Tre danskor var UOK:s representation vid elitpremiären Spring Cup i Danmark. Två av dem höll världsklass.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2011
ARKIVFOTO? Ida Bobach var nummer ett vid O-Ringen i Örebro i somras. Hon startade säsongen 2011 på samma sätt.
ARKIVFOTO? Ida Bobach var nummer ett vid O-Ringen i Örebro i somras. Hon startade säsongen 2011 på samma sätt.Foto: Henrik Erickson

UOK skickade ingen stor trupp till Danmark i år. Att tävlingarna gick längre söderut än vanligt, i Roskilde, var den största anledningen till det.

De tre danska landslagstjejerna passade på att testa vårformen på hemmaplan och de gjorde det bra. Inte minst Ida Bobach som vann D 20 Elit med inte mindre än tolv minuter före finskan Anna Närhu.

– Hela startfältet var inte av världsklass men premiären visar att Ida Bobach tagit ett steg till i vinter, berömmer UOK:s elitchef Jonas Salén.

I damseniorklassen blev UOK:s Maja Alm tvåa, slagen av landsmaninnan Signe Söes, tävlande för Lidingö, med en minut och 23 sekunder.

– Även Maja är bra med. Signe Söes är tillbaka efter skadorna förra året och det här var en bra värdemätare för Maja, säger Jonas Salén.

Tredje UOK-danskan, Signe Klinting, slutade tia i seniorklassen, runt tio minuter efter Signe Söes.

Då Klinting nyss kommit tillbaka från en knäskada valde UOK-trion att bara tävla en dag. Inget stafettlag startade alltså på söndagen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.