Annons
Nyheter

Ulricehamnsåkare till Stadium Winter Jam

snowboard Ulricehamnarna tävlar om pengar när det är tävling inne i Stockholm.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010

På lördag är det dags igen. För femte året i rad fylls anrika Stockholms Stadion med skid- och snowboardstjärnor som tävlar i Peak Performance King of Style och LG Snowboard FIS World Cup. Bland de svenska snowboardåkare som kämpar om prispengar och ära under säsongens andra världscuptävling i big air finns ?Kevin Bäckström, Tor Lundström och ?Jakob Edman, Ulricehamn snowboard evolution?.

Världscuptävlingen i big air på Stockholms Stadion är den andra av totalt fem som genomförs säsongen 2010/2011. Den första på Battersea Power Station i London i oktober gav inte svenskarna några pallplatser.

70 snowboardåkare kommer till Stadium Winter Jam och kvalar för att vara en av de tio som tar sig till final. I kvalet hoppar åkarna två hopp, där det bästa räknas. I finalen gör åkarna tre hopp, men där räknas poängen från det sista hoppet ihop med poängen för det bästa av de andra två hoppen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons