Nyheter

Ulricehamns IF:s skidskola för barn ställs in

Det ihållande mild- och regnvädret har tvingat Ulricehamns IF att ställa in jullovets skidskola för barn. Något nytt datum är ännu inte klart.
Nyheter • Publicerad 24 december 2013

UIF skidor har i många år arrangerat Barnens skidskola under jullovet. I år skulle den lekfulla träningen ha bedrivits under tre dagar, från 26 till 28 december.

Men på söndagen togs beslutet att ställa in.

– Det är helt enkelt inte tillräckligt med snö uppe på Lassalyckan. Det är genomslag på flera ställen och inget sammanhängande spår längre, säger Ann-Chatrin Holmberg, som ansvarar för Barnens skidskola.

Förra året hade lockade skidskolan ett 80-tal deltagare och längre tillbaka i tiden har så många som 150 barn deltagit. Men i år fanns bara tolv anmälda, vilket underlättade arrangörernas beslut ytterligare.

– Det går ju hand i hand med vädret. När folk tittar ut genom fönstret är ju inte skidåkning det första man tänker på, så många har ringt och frågat hur det blir. Men vi har flyttat skidskolan tidigare, senast för två år sedan, så det här är inget unikt, säger Ann-Chatrin Holmberg.

När Barnens skidskola ska gå av stapeln har UIF inte spikat. Januari och februari är packade månader, med ungdomstävlingar både på hemmaplan och på andra platser i närområdet.

– Men vi tittar på det och ska nog hitta ett lämpligt datum. Det får bli under någon helg i januari eller februari, säger Ann-Chatrin Holmberg.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.