Nyheter

Ulf slutar som tränare

En match återstår för KFUM i tvåan. Den blir också den sista med Ulf Holmström som tränare.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2011

Efter 34 år med handboll är det på söndag tack och farväl för KFUM–tränaren Ulf Holmström.

– Jag är arbetsledare på jobbet, är med i räddningstjänsten och på detta har jag nu varit handbollstränare för ungdomar, damlag och herrseniorer. Nu måste det bli lite mer tid för familjen, säger Ulf Holmström.

Det är sedan ett tag klart att KFUM får lämna tvåan efter endast en säsong och det är med lite blandade känslor som Ulf ser på tiden med laget.

– KFUM gick två serier på två år och med facit i handen så var det nog för snabbt. Det hade nog varit bra för våra egna killar att få utvecklas i trean ytterligare ett eller två år innan man gått upp en division ytterligare. De fick för lite speltid i trean och det fick vi sota för i år, säger Ulf Holmström.

Sista bortamatchen var mot Alingsås och den slutade med en klar förlust med 41–25.

– Men det kunde gått betydligt sämre för vi inledde matchen med katastrofalt dåligt anfallsspel. Vi tappade bort en massa bollar och Alingsås kontrade oerhört snabbt och efter 20 minuter låg vi under med 21–5.

I pausen tog man ett snack inom laget och gick ut till den andra halvan av matchen med en betydligt bättre skärpa och inställning.

– Det blev mycket bättre och vi genomförde den halvleken klart godkänt, säger Ulf Holmström.

På söndag är det dags för avslutningen mot Frölunda och då är det alltså sista matchen med gänget för tränare Holmström.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.