Annons
Nyheter

UIF:s nya klubbstuga växer fram

Omklädningsrum, värmestuga och vallabod för allmänheten är tre stora förändringar som blir när UIF bygger ny klubbstuga. Går allt enligt planerna står huset klart till sommaren och bygget beräknas kosta närmare åtta miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010
Kjell Josefsson, styrelsedamot i UIF, och Håkan Kannius, ordförande, utanför dagens klubbstuga som kommer att stå kvar fram tills dess att den nya är färdigbygd.
Kjell Josefsson, styrelsedamot i UIF, och Håkan Kannius, ordförande, utanför dagens klubbstuga som kommer att stå kvar fram tills dess att den nya är färdigbygd.Foto: Carina Carlzon
Vy från syd.
Vy från syd.Foto: Skiss

När den nya idrottsanläggningen Lassalyckan skapas försvinner Ulricehamns idrottsförenings nuvarande klubbstuga.

Ett rött, tredelat hus med en högsta takhöjd på 4,8 meter har skissats fram av en arkitektbyrå i Göteborg. Den nya stugan ska ligga söder om vägen till golfbanan i anslutning till skidstadion.

Annons

UIF:s ordförande Håkan Kannius och Kjell Josefsson, styrelseledamot, är väldigt nöjda när de berättar om klubbens byggplaner.

– Vi får alla våra lokaler samlat på ett ställe. Utrymme för vallning och skiduthyrning finns i samma hus och inte som i dag utspritt på andra ställen. För allmänheten kommer det finnas omklädningsrum med bastu, värmestuga, vallabod och tre toaletter. Lokalerna för allmänheten ska vara öppna 8–22, säger Håkan Kannuis.

Totalt handlar det om ett 560 kvadratmeter stort klubbhus.

I likhet med dagens stuga finns det en samlingslokal, kök och förråd. Huset blir långsmalt och på kortsidorna byggs uteplatser under tak.

– Kommunen vill ha en enhetlig gestaltning av området när det gäller fasadfärg och yttre utformning och där har vi inte haft något att säga till om, säger Håkan Kannius.

När det gäller den inre utformningen har alla sektioner inom UIF varit delaktiga i processen för att få de lokaler som passar verksamheten.

Enligt överenskommelse med kommunen, beslut tas på fredag, ska kommunen betala 2,5 miljoner kronor till UIF för köp av den mark där det nuvarande klubbhuset står och ytterligare 750 000 kronor för projektering, byggledning och besiktning.

De 750 000 kronorna beror på att UIF fått anpassa klubbhuset till kommunens krav på gestaltning, utförande och kvalité.

Resterande byggkostnader, 4-4,5 miljoner kronor, lånar UIF upp.

Dagens klubbstuga kom på plats 1948 och har renoverats i olika omgångar.

Föreningen har 1 330 medlemmar och idrotterna som utövas är bordtennis, ishockey, skidor och boule.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons