Annons
Nyheter

UIFK:s ork avgjorde på bortaplan

Lagmoralen och bättre ork ordnade tre poäng åt UIFK när man besegrade Bollebygd med 2-1.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2010

UIFK besegrade ett starkt Bollebygd på bortaplan. Segern innebar, förutom tre poäng, att UIFK var det fösta laget i serien som lyckats vinna på Björnskogsvallen. Men det var ängsligt och nervöst i början.

– Bollebygd hade spelet första halvtimman. De var aggressiva, hade mycket boll men skapade ändå inte många chanser, säger UIFK:s tränare Micael Johansson.

Annons

Bollebygd behövde bevisligen inte många chanser. Laget utnyttjade en försvarsmiss från UIFK:s sida och 1-0 var ett faktum. Då tog UIFK fram den höga lagmoralen som finns i laget.

– Vi jobbade oss in i matchen. De hängde med i början av andra halvlek. Men en kvart in i den tycker jag att de tappade allt spel, fortsätter Johansson.

Johansson visade fingertoppskänsla när han gjorde en del byten de 20 sista minuterna. Ruminas ersattes av Andreas Svensson, Bekim Haxha kom in i Victor Claesson ställe och Wessbo ersattes av Oskar Forsberg.

– Jag flyttade ner Tobias Söderman centralt på mitten och körde Haxha på topp.

Kvitteringen kom genom Claes Persson. En bra slagen frispark som var otagbar för målvakten. Det skulle bli ett mål till. Victor Claesson förvaltade ett fint slaget inlägg av Andreas Svensson. Bollebygd tappade orken på slutet och UIFK vann en något chansfattig tillställning.

– Vi har visat hela våren att vi kan mäta oss med alla lag och moralen i laget är hög, alla gör sitt jobb, berömmer Johansson.

3 Claes Persson

2 Tobias Arvidsson

1 Ulf Lunnebjer-Svensson

UT-delade av Micael Johansson

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons