Annons
Nyheter

UIFK vidare till futsal-SM

UIFK:s flicklag släppte inte in ett enda mål i DM-slutspelet och förlorade finalen först efter straffar. Nu väntar SM-spel i Karlstad om knappt två veckor.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2014

– Hur roligt som helst att gå vidare till SM. Nu ska vi bygga vidare på det här, säger UIFK F17:s lagkapten Paulina Kaljo.

I gruppspelet i Sporthallen var det försvarsspelet som var lagets styrka. Framgångsreceptet var det samma i Grästorp – och den här gången var det blåsvarta gänget ännu svårare, för att inte säga omöjligt, att få hål på.

Annons

I båda gruppmatcherna (3–0 mot Mariestad och 1–0 mot Holmalund) och i finalen höll UIFK nollan.

Problemet var bara att även finalmotståndaren Gauthiod hade ett ramstarkt försvar. Därför var matchen mållös efter ordinarie tid.

– Vi var det var det bättre laget och fick ett jätteläge när de gjorde ett skitbyte, men tyvärr fick deras målvakt ut en tå, säger UIFK-tränaren Dan Mårtensson.

I straffläggningen var Gauthiod kallast. Men trots förlust med 3-1 var minerna inte allt för dystra i UIFK-lägret.

– Jag visste faktiskt inte att det skulle spelas en final, eftersom två lag gick vidare till SM. Jag trodde att jag var färdigspelad och hade börjat packa i hop. Det var tråkigt att förlora på straffar, men det är som det är. Vi har ju ändå SM att se fram emot, säger Paulina Kaljo.

Gruppspelet i SM spelas i Skoghall utanför Karlstad första helgen i februari och UIFK får där motstånd från Värmland, Göteborg och Dalsland.

Redan dagen efter DM-silvret nådde UIFK:s damtrupp en ny framgång, när man vann Dalsjöfors damcup i Dalsjöhallen.

Även här var försvarsspelet snudd på lysande. UIFK höll nollan i gruppspelet, kvartsfinal och semifinal när man i tur och ordning avspisade Äspered, Brämhult, Tofta, Södra Ving och Friscopojkarna.

Först i finalen mot Sjömarken kom det första insläppta målet. Med 1–1 efter ordinarie tid väntade förlängning och där var Ulricehamn starkast. 3–1 till slut och UIFK kunde fira sin andra futsalframgång på två dagar.

– Det är roligt att det vi har snackat om på träning även sitter på match. Tjejerna ser riktigt vältränade ut och orkar stå upp i närkamperna på ett helt annat sätt än tidigare. Det här kan bli ett roligt år, säger Dan Mårtensson, som ger en extra ros till helgens målvakter Anna Frilander och Lisa Romeborn.

UIFK:s P17-lag, som också spelade DM-slutspel i Grästorp, åkte ut i gruppspelet efter 2–0-förluster mot både IFK Skövde och Byttorp.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons