Nyheter

UIFK satsar på tre poäng

Efter en lång försäsong inleder UIFK nu seriespelet med match mot Myresjö.
Nyheter • Publicerad 15 april 2011

– Det känns väldigt bra. Vi gjorde en mycket fin första halvlek i träningsmatchen mot Borås AIK förra helgen och det vi främst tar med oss är alla målchanser vi skapade, säger UIFK:s tränare Micael Johansson.

Micael mönstrar precis samma elva som i sista träningsmatchen och startuppställningen har växt fram under de senaste veckorna.

– Jämfört med förra säsongen är truppen bredare och det är mer kamp om platserna i laget.

Får Johansson som han vill ska UIFK-spelarna våga gå framåt från start och fylla på med mycket folk i boxen. Bakåt vill han se ett lågt försvarsspel.

I år är det division tre nordöstra Götaland istället för mellersta Götaland som gäller för UIFK. Okunnigheten om vad motståndarna spelar för fotboll har Johansson försökt reparerar med ett antal telefonsamtal och surfande på nätet.

– Jag har pratat med tränare till lag som spelat mot Myresjö i träningsmatcher och fått reda på att de har en kvick yttermittfältare och snabba forwards.

Enligt de uppgifter som Johansson fått är dagens motståndare ett bollskicklig lag som gärna rullar runt bollen ett extra varv i laget.

Förutom Claes Persson, som ska operera sina hälar och är tillbaka i truppen först efter sommaren, är samtliga UIFK-are friska och tillgängliga för spel.

UIFK:s startelva mot Myresjö lördag den 16 april

Jesper Hallqvist – Linus Falk, Mikael Sjögren, Tobias Arvidsson, Ulf Lunnebjer-Svensson – Niklas Bergving, Niklas Claesson, Anders Dungel, Emil Laposa – Zydrunas Ruminas, Viktor Blomgren.

Avbytare: Oskar Strålin, Tomas Jaskyz, Robert Nilsson, Niklas Wiberg, Victor Claesson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.