Nyheter

UIFK ordnade sex

Det blev pluggen ur när UIFK mötte Linköping och segersiffrorna skrevs till hela 6–2.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2011
UIFK?arna gläds åt Zydrunas Ruminas och hans mål som gav 1?0.
UIFK?arna gläds åt Zydrunas Ruminas och hans mål som gav 1?0.Foto: Leif Fjellström

Inför matchen mot Linköping så låg UIFK sist i tabellen. Och även om ingen ville vidkännas att det kändes lite nervigt före matchstart, så hördes det ändå en mycket djup suck av lättnad från UIFK–lägret när slutsignalen gick. För då var det klart att första hemmasegern var fixad och det blev med ordentligt klara siffror – 6–2.

– En mycket viktig seger eftersom det ger oss mycket mer ro framöver, säger tränaren Mikael Johansson.

– Jag har inte varit nervös eftersom vi, frånsett matchen mot Hovslätt, hållit vår nivå och varit nära ta poäng. Men visst är det lättare nu efter den här matchen.

UIFK tog ledningen redan efter sju minuter genom Zydrunas Ruminas efter en bra inledning och den fortsatte fram till mitten av halvleken då Bekim Haxha ordnade 2–0. Därefter stack gästerna emellan med en reducering men innan det hann bli någon oro bland hemmaspelarna så fixade Tomas Jaskys och Zydrunas Ruminas två mål till 4–1 och det var förstås kört för Linköping.

I andra halvlek så var spelkvaliteten lite sådär men UIFK skapade chanser och gjorde ytterligare två mål.

– Vi gjorde många mål och det är förstås det mest positiva i dag. Men det var mycket som var bra i dag – djupledslöpningarna, försvarsspelet, inställningen. Nu tror jag det lossnat för oss, säger Mikael Johansson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.