Nyheter

UIFK och Gällstad i samma serie

UIFK och Gällstad hamnar i samma herrserie – division 4 södra. Åsarp-Trädet finns däremot kvar i norra fyran. Allt enligt Västergötlands fotbollförbunds förslag till serieindelning 2015.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2014

Om tävlingskommitténs färska förslag står sig blir division 4 södra en tuff utmaning för UIFK och Gällstad. Inte mindre än fyra lag – förutom UIFK även Alingsås, Fristad och Kinna – kommer från spel i division 3 i år. Från femman ansluter dessutom Skene och Dardania.

Då ser division 4 norra, där Åsarp-Trädet återigen placerats, på pappret betydligt beskedligare ut. Inget lag i serien kommer från trean, däremot flyttas Trollhättans FK och Skultorp upp från division 5.

I division 5 och 6 ser samtliga lokala klubbar ut att få spela vidare i samma serier som i år.

På damsidan finns två olika förslag till serieindelning. I det ena förslaget finns utvecklingslagen, liksom i år, kvar i A-lagsserierna.

Blir så fallet även nästa år spelar nedflyttade UIFK, Timmele och Nittorp U i samma serie, division 3 södra.

Ett antal motioner om att flytta tillbaka U-lagen till utvecklingsserierna har dock kommit in till förbundet. Om så skulle bli fallet får division 3 ett helt annat utseende.

Utan utvecklingslag i trean blir det plats för fler A-lag, däribland Åsarp-Trädet/Redväg och Södra Ving, som annars skulle ha spelat i fyran.

Med denna modell spelar ÅTR och Timmele i division 3 norra, medan UIFK och Södra Ving håller till i den södra serien.

Serieindelningen kommer att spikas definitivt vid VFF:s representantskapsmöte i Vårgårda den 25 november. Föreningarna kan fram till den 12 november komma med synpunkter på förslagen.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.