Nyheter

UIFK ned i fyran

UIFK åkte ur division tre med minsta möjliga marginal. Sämre målskillnad än Skara gör att laget spelar i division fyra nästa år.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2014
Sebastian Johansson och Adam Svensson ville ha en straff i matchens slutminut efter att Adam blivit hårt tagen av en motståndare.
Sebastian Johansson och Adam Svensson ville ha en straff i matchens slutminut efter att Adam blivit hårt tagen av en motståndare.Foto: Carina Carlzon

Ulricehamn tog inte något poäng i den avgörande matchen mot Fristad, förlust med 2–1 på bortaplan, och samtidigt vann jagande Skara med 2-0 och det gör att Skara kravlade sig förbi Ulricehamn upp på kvalplats genom bättre målskillnad, minus 13 mot Ulricehamns minus 14. Båda lagen slutade på 21 poäng.

– Jag tar på mig det största ansvaret för degraderingen. Jag förberedde inte killarna mentalt för vad som kunde hända under den här säsongen, säger en dämpad Marcus Sjöbring, tränare i UIFK, efter matchen.

Mängden varningar, och i förlängningen avstängningar, på flera spelare under året är en annan anledning till att laget spelar i division fyra nästa säsong, anser Sjöbring.

UIFK gick för seger mot Fristad. Laget tog kommandot inledningsvis med lyckades in skapa några målchanser.

Hemmalaget däremot gjorde mål på sitt första anfall i matchen. Efter 30 minuter fick en omarkerad David Edvinsson slå in 1–0. Fem minuter senare schabblade Andreas Kilén i UIFK-försvaret och en friställd Edvinsson ökade på till 2–0.

UIFK spelade upp sig i den andra halvan av matchen och när Adam Svensson nickade in 2–1 i 80:e minuten efter ett inlägg av Oscar Fritzson tände han ett hopp hos Ulricehamn och anhängarna som hade tagit sig till Hedens IP.

UIFK jagade frenetiskt en kvittering under matchens slutminuter och hade flertalet heta lägen att skicka in bollen i Fristads mål. Albert Lindhagen prickade stolpen och även Adam Svensson slog en boll i målramen. Bekim Haxha hade ett skott tätt utanför målet. Efter en hörna fick Daniel Blomgren bollen och han försökte med en bredsida att få den förbi Fristadsmuren som stod uppradad i målet men lyckades inte.

I matchens sista minut föll Adam Svensson i straffområdet och det såg onekligen ut som han blev bryskt tagen av motståndaren men domaren var av annan uppfattning och vidtog inte någon åtgärd.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.