Annons
Nyheter

UIFK föll mot Mariedal

En dålig halvlek och en bra före detta UIFK–are sänkte hemmalaget.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2010
Tobias Söderman var tuff i närkampen men fick aldrig riktig kontroll på läget.
Tobias Söderman var tuff i närkampen men fick aldrig riktig kontroll på läget.Foto: Leif Fjellström

Efter segern borta mot Bollebygd senast så fanns det säkerligen förhoppningar om nya friska UIFK– poäng när seriejumbon Mariedal kom till Vistavallen. Men därav blev det intet. För ett mycket segt och oinspirerat hemmalag var inte alls med i matchen före paus och det var endast bitvis som man bjöd på ordentligt motstånd.

Mariedal spelade med en ensam anfallare och han heter Noak Metto. Namnet är kanske obekant men tidigare kallade han sig Mohammed Khodur och spelade för UIFK en halv säsong 2008. Nu var han tillbaka och visade upp sig på sin forna hemmaarena och avgjorde dessutom matchen med sin kanon som gav 1–0. Dessförinnan fick han Jesper Hallqvist att göra en fantomräddning på ett skott från långt håll.

Annons

I andra halvlek blev det betydligt jämnare spel och UIFK började komma fram riktigt ordentligt mot Mariedalsmålet. Men de flesta gångerna så blev det aldrig riktigt farligt utan gästernas försvar kunde avstyra de flesta framstötarna. Tobias Söderman använde kroppen mot Mariedals målvakt, som gick omkull, men Tobias fick aldrig riktigt chansen att sätta kvitteringen.

Däremot hade gästerna flera frilägen men där Jesper Hallqvist agerade med stor bravur och räddade samtliga gånger.

0–1 till Mariedal var inget orättvist resultat. Frågan är om UIFK kan tända till när serien nu vänder och man spelar returen på onsdag?

UIFK–Mariedal 0–1 (0–1)

Mål: 0–1 (10) Noak Metto.

UIFK:s lag: Jesper Hallqvist–Linus Falk, Tobias Arvidsson, Claes Persson, Rasmus Gustafsson–Johan Wessbo (73), Victor Claesson, Anders Dungel, Ulf Lunnebjer–Svensson–Tobias Söderman, Zydrunas Ruminas (65).

Ersättare: Gusten Gustafsson, Bekim Haxha (73), Christopher Brorsson, Andreas Svensson (65), Jacob Wimnell, Marcus Andersson.

Domare: Jonas Lindqvist, Tibro.

UT-märkta

Jesper Hallqvist

Claes Persson

Victor Claesson

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons