Nyheter

UIFK får nej till egna lokaler på Lassalyckan

Det finns inga möjligheter att bygga ut Lassalyckans anläggning för att UIFK ska få motsvarande lokal-ytor som de hade på Vistavallen. Istället bör samordning ske, anser kommunen.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2013
Bengt-Olof Foss framför UIFK:s numera rivna klubbstuga på Vistavallen.ARKIVFOTO: Lennart Magnusson
Bengt-Olof Foss framför UIFK:s numera rivna klubbstuga på Vistavallen.ARKIVFOTO: Lennart MagnussonFoto: 

Fotbollshallens konferenslokal är möjlig att använda för genomgångar inför match, föräldramöten och spelarmöten för UIFK:s del. Ett alternativ till fotbollshallens konferenslokal är hyra av UIF-stugan för 200 kronor per timma eller hyra av den så kallade Hyllan i ishallen för 100 kronor per timma. Det är Ulricehamns kommuns svar på frågan från Ulricehamns IFK när det gäller hur föreningen ska bli tillgodosedda med motsvarande lokalytor som de hade på Vistavallen.

Bengt-Olof Foss, ordförande i UIFK, är inte nöjd med svaret från kommunens sida.

– Vi har inte fått kompensation för den egendom som vi för egna medel byggt på Vistavallen. Det har hela tiden sagts att lösningen med vårt kontor i klubbrummet är provisorisk.

Förutom kontor handlar det även om samlingslokal och förrådsutrymmen som UIFK inte anser sig fått kompensation för.

Under 2011 hade UIFK möte med kommunens fritidsavdelning

”Kontor i klubbrummet. Vi är överens om att det skall vara en tillfällig lösning. Föreningen ordnar insynsskydd efter samråd med fritid. Hela byggnaden är larmad. Utrymme för vaktmästare/tvättansvarig, får kombineras med kansliutrymmen efter utbyggnad av ishallen.” skrevs i mötets minnesanteckningar.

Den uppfattningen verkar inte längre finnas hos kommunen utifrån svaret som nyligen landat på UIFK:s bord.

I första hand förespråkar kommunen en samordning med främst fotbollshallen och den synkroniseringen skulle i så fall inte kosta UIFK något eftersom kommunen lämnar ett årligt driftbidrag till hallen och då skulle UIFK få använda konferenslokalen gratis.

– För en viss typ av möten kan konferenslokalen fungera men inte för alla. Dessutom är konferenslokalen inte tillgänglighetsanpassad, en handikappad person kan inte ta sig dit, säger Foss.

Det kommer inte finnas några utrymmen för UIFK i den ishall som ska byggas under det här året. I det senaste upphandlingsunderlaget till byggnation av ytterligare en ishall ströks ett kanslirum som UIFK skulle ha fått använda sig av.

Förutom att Foss inte är nöjd med svaret från kommunens sida är han också skeptiskt till att frågan behandlats och besvarats av tjänstemän.

– Jag vill att den här frågan når politikerna, säger han.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.