Annons
Nyheter

UIF–flaggan vajar än

Varberg hade i princip avgjort matchen. Men bara i princip. För UIF gjorde en makalös avslutning och vann i förlängning.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2014
Dennis Landgren avgör andra play off-matchen i förlängningen,Foto: Leif Fjellström

Det var egentligen för bra för att vara sant. Varberg fick göra tre mål efter större eller mindre misstag från UIF:s sida och hade greppet om matchen i drygt två perioder. Enda ljusglimten under den delen av matchen var de avslutande minuterna av första perioden då UIF satte bra tryck mot Varbergsmålet. Men sedan var det mest ett stångande från hemmalagets sida, där man aldrig riktigt kom till några heta lägen.

Dryga sju minuter före slutet så tryckte veteranen Jonas Nilsson in reduceringen 2–3 och då gick det som en stöt genom hela hallen. Alla - även gästerna från Halland – kände att nu hände det något med hemmalaget och därefter var det bara en väntan på den kvittering som bara skulle komma. Och som kom från Mikael Svensks klubba två minuter före slutsignalen.

Annons

Förlängningen blev ingen lång pina, för efter 1.09 åkte Dennis Landgren upp på vänsterkanten och prickade in 4–3. Som gav seger i matchen, ett jubelvrål från läktarna som fortfarande ekar i hallen och en tredje och avgörande match i morgon söndag. I ishallen i Varberg och som UT live-rapporterar via ut.se.

UIF–Varberg 4–3 (1–2, 0–1, 2–0, 1–0)

UIF:s mål: Patrik Andersson, Jonas Nilsson, Mikael Svensk, Dennis Landgren

Skott: 25–19

Publik: 386

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons