Annons
Nyheter

UIF vann mot jumbolag

I 17:e serieomgången tog UIF sin första fullpoängare på hemmais. Trepoängaren kom mot jumbolaget Göteborg och bärgades med nöd och näppe.
Nyheter • Publicerad 30 november 2014
Robin Melltoft och de övriga UIF-spelarna hade oerhört svårt att få pucken i mål och det här läget resulterade inte i nätrassel.Foto: Carina Carlzon

Marcus Lundgren låg bakom UIF:s två mål mot Göteborg och båda kom i den andra perioden.

Vid 1–1-kvitteringen snodde han pucken från en motståndare bakom förlängda mållinjen och åkte runt Göteborgsmålet och stänkte upp pucken högt i nättaket.

Annons

– Det målet var skönast att göra, säger han.

Ledningsmålet kom efter att Sebastian Meijer tog pucken i Göteborgs uppspelsfas och kunde passa fram till Lundgren som kom fri från offensiva blå. Återigen valde Lundgren att avsluta högt och det fungerade lika bra som vid första tillfället.

Direkt efter 2–1-målet tog Ulricehamn time out. Trots ledning var det allt annat än nöjda miner i UIF-båset.

– Jag sa att alla var tvungna att snäppa upp sig, det är klyschor men vi behövde åka mer skridskor och ta jobbet på isen, säger tränaren Daniel Elofsson.

Elofsson är nöjd med tre poäng men han hade önskat få se bättre spel och inställning hos sina lirare.

Göteborg kom till Ulricehamn med två femmor och en extra utespelare. Laget har inte tagit en enda seger under ordinarie matchtid och ligger sist i tabellen med endast fyra inspelade poäng. Det var en match som Ulricehamn bara skulle vinna.

– Vi har svårt att föra spelet mot sämre lag men jag försökte att tänka på att det krävdes mer än att bara ställa ut skridskorna på isen för att vinna, säger Marcus Lundgren.

Lundgren är nöjd över de tre poängen men i övrigt hittar han inget i spelet som är värt att ta med sig framöver.

Faktum är att en 2–2-kvittering för Göteborgs del inte var alltför långt borta under den tredje perioden.

När gästerna fick spela fem mot fyra, för första gången i matchen, i inledningen av den sista perioden hade de tre bra skott som UIF-målvakten Tobias Nilsson tvingades göra kvalificerade räddningar på. När UIF några minuter senare fick chans att spela powerplay var det Göteborg som vann målchanserna med två lägen mot ett.

Annons

Totalt över 60 minuter var det fördel UIF sett till målchanser. De tre hetaste var Anton Netterbergs ribbskott i den första perioden, Robin Thorstensson var ytterst nära att peta in en målvaktsretur efter skott av Linus Tisell i andra perioden och i matchens sista minut låg pucken fri precis framför mållinjen men på någon oförklarligt sätt lyckades Robin Melltoft undgå att få träff.

Trots ineffektiviteten framför mål blev det seger för Ulricehamn på hemmais och det

Noterbart är att backen Mikael Svensk saknades i UIF och tränaren Daniel Elofsson räknar inte att Svensk spelar någon mer match det här året. Det är Svensk reumatismliknande sjukdom som hindrar honom från spel.

UIF–Göteborg 2–1 (0–1,2–0,0–0)

Första perioden

Mål: 0–1 (2,06) David Odén ass. David Borkenhagen.

Skott: 19-4

Utvisningar:UIF:Inga, GIK: Inga

Andra perioden

Mål: 1–1 (8,37) Marcus Lundgren, 2–1 (12,42) Marcus Lundgren ass. Sebastian Meijer.

Skott: 11-5

Utvisningar: UIF:2x2, GIK:1x2

Tredje perioden

Mål: Inga

Skott: 15-7

Utvisningar: UIF:1x2+2, GIK:2x2

Skott totalt: 45-16

Domare: Nazif Vitija

Publik: 244 personer.

UIF:s lag: Tobias Nilsson (Tim Norén) - Alexander Johansson, Mikael Svensk, Erik Hallin, Robin Thorstensson, Robin Melltoft - Anton Netterberg, Marek Wypasek, Marcus Lundgren, Sebastian Meijer, Linus Drott - Viktor Svensson, Mattias Rydholm-Allard, Patrik Andersson, Oskar Bygård, Victor Kilén.

Övriga: Christoffer Ferm, Linus Tisell, Christopher Brorsson.

Marcus Lundgren

Linus Drott

Sebastian Meijer

UT-delade av Carina Carlzon

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons