Nyheter

UIF vann derbyt

Ett starkt boxplay gav UIF ledningen i derbyt.
– Jag har den rollen i laget, säger Kristoffer Sigurd efter sitt solonummer som betydde 2–1.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2012

Det var nästan lite läge för Nittorp–ledning med minuten kvar av andra och en UIF–spelare i utvisningsbåset. Men sådant struntar Kristoffer Sigurd i så när pucken gick ner mot och bakom NIK–målet så satte han press på motståndarbacken. Som gick över styr, Kristoffer in framför mål och så låg pucken där i kassen och hemmalaget var i ledning med 2–1.

I sista perioden så var det UIF som i princip bara höll sina motståndare utanför sig, slog bort pucken när det hettade till och hade stenkoll på läget. Men återigen så var det en spelare som inte höll sig till schemat hela tiden. Christofefr Ferm gjorde ett hästjobb i sista bytet i matchen, slet och stressade sin motståndare och fick på något vis tag på pucken. Passde, svängde in framför mål där han fick passet och 3–1 och segern var klar.

Fast det var inget derby som går till höjderna för sin intensitet och fina spel. Det var snarare en kamp mellan två lag som visste mycket väl vad de i det andra laget gick för och att man inte fick släppa några blottor. Men just det gjorde UIF i första då Nittorp bröt ett pass, Jimmy Lund spelade fram nyförvärvet Jacob Thorén och UIF–backen gjorde skäl för namnet. han backade i stället för att stöta och då hade Thorén inga problem att pricka in 1–0.

Kvitteringen kom i andra då Nittorp räknade fel och Michael Eklöf kunde servera en räkmacka till Linus Bergman och det var kvitterat.

Det saknades den där lilla nerven i spelet och som ger krydda åt ett riktigt derby. Visst blev det irriterat på isen ett par gånger men inte så att någon var beredd att spilla blod för att vinna. En stor del av UIF:s seger kan nog tillskrivas coachningen. För Hasse Hansson vågade gå runt på fyra kedjor medan Anders Carlsson i Nittorp mathade tre formationer. Vilket straffade sig när Jimmy Lund inte längre orkade och då föll det mesta samman.

– Vi spelade stabilt i dag. Det var kanske inte en sprudlande offensiv i den första perioden men defensivt så var det helgjutet, säger Hasse Hansson.

– Killarna gjorde en kämpainsats och vi vann mycket välförtjänt.

Ulricehamn–Nittorp 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (15.05) Jacob Thorén (Jimmy Lund).

Utvisningar: UIF 2x2, NIK 3x2.

Skott: 4–9.

ANDRA PERIODEN

Mål: 1-1 (14.22) Linus Bergman (Victor Kilén, Mikael Svensk), 2–1 (19.49) Kristoffer Sigurd bp1.

Utvisningar: UIF 3x2, NIK 3x2.

Skott: 11–8.

TREDJE PERIODEN

Mål: 3–1 (18.36) Christoffer Ferm (Linus Bergman)

Utvisningar: UIF 3x2, 1x2+2, NIK 1x2, 1x2+2.

Skott: 8–12.

Skott totalt: 23–29.

Domare: Richard Thorell, Mariestad.

UIF:s lag: Patrik Bilan (Jonathan Grennard) – Joni Kauppi, Rickard Thorstensson, Niclas Larsson, Victor Kilén, Christoffer Sigurd – Mikael Svensk, Oskar Laurell, Sebastian Hellman, Oscar Bygård, Patrik Andersson – Emil Ivarsson, Tomas Svensk, Christoffer Ferm, Michael Eklöf, Linus Bergman – Linus Tisell, Robin Thorstensson, Jeff Axelsson.

NIK:s lag: Wictor Ragnewall (Tim Norén) – Joacim Persson, Dennis Johansson, Jimmy Lund, Anton Björklund, Jacob Thorén – Mattias Claar, Niklas Persson, Linus Svensson, Kristian Luukkonen, Viktor Nilsson – David Carlsson, Jonas Gustavsson, David Andersson, Christian Johansson, Kristian Edoff – Karl–Rickard Blom, Andreas Andersson, Daniel Alexandersson, Ville Liukko.

UIF

3 Kristoffer Sigurd

2 Patrik Bilan

1 Linus Bergman

NIK

3 Jacob Thorén

2 Jimmy Lund

1 Linus Svensson

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.