Nyheter

UIF tog storseger mot Skara

När väl UIF hade fått hål på tabelljumbon Skara i Lassarinken så rann det i väg. 8-1 blev det till slut. För Nittorp blev det en synnerligen snöplig förlust.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2013
UIF gjorde åtta mål på Skara hemma i Lassarinken. Här Patrik Andersson i en framstöt.
UIF gjorde åtta mål på Skara hemma i Lassarinken. Här Patrik Andersson i en framstöt.Foto: Leif Dahl

Division 2 först.

Det var 19 sekunder kvar av första perioden när UIF gjorde 1-0 på Skara. Ett Skara som kom till Lassarinken med bara två hela femmor.

Därifrån blev det en relativt enkel resa. UIF vann alltså med 8-1.

– Vi måste bli effektivare framför mål. Vi sköt mycket mot Töreboda i fredags också, så det gällde att kunna komma tillbaka efter den förlustmatchen. Det är en lång serie och vi vill skapa en lucka neråt till playoff, så det är gott om vi vinner de här matcherna, säger Linus Bergman, en av UIF:s bästa, till UT.

I division 1 var Nittorp på väg mot andra segern för säsongen borta mot Halmstad. Klockan stod på 19.12 i tredje perioden när hemmalaget kvitterade till 2-2 och med tre (!) sekunder kvar att spela satte Halmstad även 3-2 genom Douglas Lögdal, som för övrigt också gjorde 2-2-målet.

Nittorp fick alltså vända hemåt med ytterligare en knapp förlust i bagaget.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.