Annons
Nyheter

UIF tappade ledning

UIF började bra men tappade ledning 0–3 till förlust 7–4, borta mot HF Linköping.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2010

Trots bortaplan körde UIF igång som man gjorde hemma i söndags, det vill säga initiativ och offensiv från början. Men nu gav det resultat snabbt. Efter dryga fem minuter hade UIF ledning 0–2. UIF fortsatte att anfalla men fick inte till några farligare avslut. 0–2 stod sig perioden ut.

– Första tio var mycket bra. De var knappt ur zon då, säger UIF:s tränare Hasse Hansson.

Annons

Men i andra perioden tog hemmalaget över. Även om UIF ökade på till 0–3 nästan direkt, kom Linköping igen med reducering bara tio sekunder efter det.

– Det började redan i första perioden, att vi tappade all ödmjukhet. Ingen tänkte på vad vi gjorde bra vid 2–0. Vi gjorde avkall på de små detaljerna, gjorde annat och följde inte matchplan, säger Hansson.

Sedan var det hemmalaget som dominerade och gick fram till 4–3. Precis före signalen hade UIF en puck i nät, men målet dömdes bort för hög klubba.

Det blev inte bättre sedan heller. I början av tredje perioden gick Linköping fram till 5–3 och 6-3. En reducering till 6-4 höjde kanske moralen lite, men knappt två minuter före slutsignalen, i numerärt överläge för hemmalaget, fastställdes slutresultatet 7–4.

– Det rinner ju på, har man en gång släppt är det svårt att komma igen. Idag var det spel för galleriet. Det går inte att koppla bort saker och ting. Man måste vara ödmjuk inför uppgiften, säger Hasse Hansson.

Leif Dahl

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons