Nyheter

UIF straffade KRIF

Ulricehamn besegrade Kallinge/Ronneby efter en rafflande straffläggning där det krävdes sex omgångar för att skilja lagen åt. Patrik Andersson slog in segermålet.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2011
Glädje i UIF efter segern.
Glädje i UIF efter segern.Foto: Carina Carlzon

Hoppet om division ett lever för Ulricehamn efter vinst över Kallinge/Ronneby i dag, lördag. I morgon väntar en avgörande match mellan lagen om vem som ska få platsen i kvalserien.

Vid full tid stod det 3–3 och efter förlängning och tio(!) straffar var det fortfarande 3–3 som gällde. Då åkte Patrik Andersson fram till pucken för andra gången under straffläggningen. Han gjorde en kroppsfint och gick till vänster om målvakten och lyfte upp pucken i nätet. Tommy Johansen räddade Kallinge/Ronnebys påföljande straff och vilt segerjubel bröt ut i UIF.

Johansen spelade strålande bra under straffläggningen och släppte inte en enda puck förbi sig.

UIF låg under med 0–2 när laget började upphämtningen genom två mål av Sebastian Hellman i mittperioden. När Mikael Svensk efter elva minuter i den sista perioden slog in 3–2 såg det ut som UIF hade kopplat ett grepp som skulle hålla matchen ut. En utvisning på grund av sex spelare på isen öppnade upp för gästerna som kvitterade med drygt tre minuter kvar av matchen.

Läs mer om kvaldramatiken i tisdagens tidning.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.