Annons
Nyheter

UIF pingis avböjer kvalspel

bordtennis Seger i elitseriekvalet hade tvingat UIF kvar i elitserien. Föreningen tackar därför nej till spel nästa lördag.
Nyheter • Publicerad 17 april 2010
UIF:s pingisdamer packar ihop för den här gången. Föreningen vill inte kvalspela till elitserien utan startar om i ettan till vintern.
UIF:s pingisdamer packar ihop för den här gången. Föreningen vill inte kvalspela till elitserien utan startar om i ettan till vintern.Foto: 

Som UT berättade i tisdags gillar inte Ulricehamns IF den nyordning som är på gång i damernas elitserie. Fyra spelare i laget ska bli till tre. Något som gynnar dem med en riktig storstjärna, ofta utländsk, på förstabordet.

I måndags hade UIF ändå ambitionen att genomföra kvalspelet på bästa sätt, för att därefter besluta om framtiden. Då kom nya bulletiner från förbundet. Den som vinner kvalet den 24:e april kan inte tacka nej till elitserieplatsen.

Annons

– Då beslutade vi i bordtennissektionen, i samråd med Sara Lundin och Linnea Larsson, att inte spela kvalet nästa helg. Vi har meddelat vårt beslut i en skrivelse till Svenska bordtennisförbundet, säger ledaren Arne Larsson.

Att Sara och Linnea, klubbens två enda egna elitspelare, också är osäkra på sin idrottsframtid är en stor del i UIF:s beslut.

UIF kommer nästa säsong att spela i division ett. Föreningen har då som ambition att spela med egna unga talanger och därifrån bygga ett lag för framtiden.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons