Annons
Nyheter

UIF petar spelare från A-truppen

Tre spelare i UIF:s A-lagstrupp har fått beskedet att de inte håller måttet för seniorhockey.
Oskar Laurell, Viktor Axelsson och Petter Haglund erbjuds istället träning med klubbens juniorlag.
Nyheter • Publicerad 11 september 2014
Oskar Laurell spelade bara 19 matcher förra säsongen. Han var hårt ansatt av skador och sjukdom under stor del av spelåret. Totalt har Laurell gjort 77 matcher i UIF:s A-lag under tre säsonger.Foto: 

– Det kom som en chock för mig och många andra spelare i laget, säger Oskar Laurell.

Det var efter en träning i fredags som tränarduon Daniel Elofsson och Marcus Andersson bad om att få ett enskilt samtal med Laurell och där talade de om att han inte längre hade en plats i A-lagets träningsgrupp.

Annons

– Vi hade nio backar och 14 forwards och det är helt enkelt för många spelare, säger Daniel Elofsson.

Konkurrenssituationen gör att backen Oskar Laurell och de två forwardsspelarna Viktor Axelsson och Petter Haglund inte tillhör A-laget längre. A-truppen består efter ommöbleringen av totalt 22 spelare och det är enligt Elofsson ett optimalt antal.

Så sent som i slutet av juli skrev klubben ett kontrakt på 1+2 år med HC Dalen-spelaren Viktor Axelsson. Efter Axelsson har inte någon ny spelare tillkommit i A-truppen.

? Såg inte klubben i juli att det kunde bli ett överflöd av spelare?

– En lärdom vi bör dra av det här är kanske att kolla mer vad nya spelare verkligen går för på isen innan kontrakt skrivs, säger Daniel Elofsson.

De tre berörda spelaren erbjuds, som sagt, träning med UIF:s juniorlag istället för med seniorlaget och Elofsson betonar att vid eventuella skador eller sjukdom kan de bli aktuellt att lyfta upp dem till träning med A-laget igen. Även utlåning till andra klubbar kan vara ett alternativ för att hantera situationen.

Laurell har inte satt sin fot i Lassarinken efter beskedet. Han vet inte om det blir spel i någon annan klubb den här säsongen.

– Jag har arbete i Ulricehamn och kan inte tänka mig att flytta om inte jobbsituationen är löst, säger han.

De två seriekonkurrenterna Nittorp och Borås HC är två klubbar som finns inom pendlingsavstånd.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons