Annons

UIF hockey värvar kanadensare: ”Han ser lovande ut”

UIF hockey fortsätter att värva på den internationella marknaden. För tredje säsongen i rad kommer de svartgula att ha en nordamerikan i laget. Liam Blais ansluter från University of Wisconsin-Superior.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
ishockey • Publicerad 30 maj 2020 • Uppdaterad 1 juni 2020
24-årige kanadensaren Liam Blais kommer från collegespel i USA.
24-årige kanadensaren Liam Blais kommer från collegespel i USA.Foto: International Hockey Management

Precis som finländaren William Björkström som presenterades som UIF-nyförvärv några dagar tidigare, är Liam Blais center. Han kommer direkt från collegehockeyn där han har representerat University of Wisconsin-Superior Yellowjackets i fyra år.

– Vi fick upp ögonen för honom genom en agent som vi har haft lite kontakt med. Vi har sett lite filmer på honom och tycker att det ser riktigt lovande ut, säger Michael Hellström i UIF:s sportgrupp.

Annons

2018–2019 värvade UIF amerikanen Ray Pigozzi och kanadensaren Aaron Smith lagom till fortsättningsserien.

Pigozzi blev skadad tidigt och gjorde bara tre matcher. Smith blev kvar även under den senaste säsongen och fick då landsmannen Lucas Pozzobon som lagkamrat.

”Vi letar och har många krokar ute. Det ligger även några kontraktsförslag ute hos tänkbara nyförvärv”
Michael Hellström, UIF hockey

Även om ingen av transatlanterna har varit någon direkt flopp, har ingen heller tillhört lagets mest tongivande spelare. Michael Hellström har förhoppningar om att Liam Blais däremot ska bli det.

– Han har ändå spelat i en bra collegeliga och vi tycker att han ser spännande ut. Vår nye tränare Niklas Nilsson har också bra koll på ligorna i Nordamerika, så han har hjälpt oss mycket. Sen är det ju inte lika säkert som att ta in en svensk. Men marknaden på spelare i Sverige är också rätt liten, säger Hellström.

24-årige Blais har stått för 38 poäng på 107 matcher i collegeligan. Några disciplinproblem verkar inte finnas, på fyra säsonger har det inte blivit mer än 65 utvisningsminuter totalt.

Med den senaste värvningen förfogar nu UIF över nio forwards i sin A-trupp. Målvaktskvoten är också fylld, medan det ser skralare ut på backsidan. Där är endast Filip Kallin kontrakterad i nuläget.

– Det är egentligen inte riktigt så tunt som det ser ut. Men det är backar vi letar efter och har fokus på nu. Vi letar och har många krokar ute. Det ligger även några kontraktsförslag ute hos tänkbara nyförvärv. Vi får se hur det faller ut, säger Michael Hellström.

fakta

UIF hockeys trupp just nu

Målvakter: Tyler Dejarlais, 21 år, Johan Lantz, 25.

Backar: Filip Kallin, 23.

Forwards: William Björkman, 22, Liam Blais, 24, Fabian Edvardsson, 21, Anton Germo, 23, Marcus Hellström, 20, Axel Juntorp, 20, Adam Karlsson, 20, Gabriel Klippinge, 21, Olle Rapp, 20.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons