Annons
Nyheter

UIF avslutade seriespelet med seger

Två skadade målvakter stoppade inte UIF från att ta tre poäng i Motala. Tobias Nilsson fick vakta kassen när de två ordinarie burväktarna hade ryggproblem.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2014
Marcus Lundgren faller efter hård uppvaktning av en Motalaspelare. Men UIF-spelaren reste sig och lyckades göra två mål för sitt Ulricehamn.
Marcus Lundgren faller efter hård uppvaktning av en Motalaspelare. Men UIF-spelaren reste sig och lyckades göra två mål för sitt Ulricehamn.Foto: 

Det blev UIF-seger med 4–2 mot Motala och backen Marek Wypasek klev fram och visade vägen när han genom en soloprestation sköt in 3–2 till Ulricehamn i den andra perioden när Ulricehamn var en man mindre på isen.

– Jag tog hand om en retur från vår målvakt och åkte rakt mot mål. Skottet satt 20 centimeter över isen och nära stolpen och då är svårt för målvakten att rädda, säger Marek Wypasek.

Annons

UIF:s Linus Tisell satt på botbänken när Wypasek skrev in sig i målprotokollet och det var ett psykologiskt viktigt mål för UIF eftersom Motala pressat på ordentligt framåt och vaskat fram flera heta möjligheter att ta ledningen i matchen precis innan.

Wypasek gjorde sitt första mål i UIF-dressen mot just Motala i november och med gårdagens balja har nu nätat tre gånger under säsongen.

– Egentligen är det fyra, mot Skara gjorde jag mål men Kristoffer Sigurd fick det i rapporteringn, säger Marek och ler efteråt.

Mittperioden mot Motala var inte någon av de bästa som UIF gjort under säsongen men det var starkt att ändå lyckas vinna den med 1-0.

UIF-spelarna vässade till sitt spel under den sista akten och Patrik Andersson, Robin Melltoft och Robin Thorstensson var tre spelare som hade bud på att utöka UIF-ledningen.

Den som till slut fick sätta 4–2-målet var Christoffer Ferm. Motala tog ut sin målvakt för att nå en kvittering och på andra försöket hittade Ferm in med pucken i den tomma Motalakassen.

UIF:s målbur vaktades av unge Tobias Nilsson, född 1995. Både Tim Norén och Haris Haris Be?irbegovi? är ryggskadade.

– Tim ramlade på isen i slutet av förra matchen mot Tibro men bet ihop och stod tiden ut. Han tog även hand om straffarna, säger Daniel Elofsson.

Efteråt har Tim Norén blivit medicinskt undersökt och den något dystra prognosen lyder 1-3 veckors frånvaro. Haris Be?irbegovi? har också ryggproblem och kör för tillfället rehabträning. Eftersom Be?irbegovi? ska representera Bosnien Hercegovina till helgen ville han inte riskera att förvärra ryggproblematiken och stå mot Motala.

– Hade det varit playoff-match ikväll hade Haris Be?irbegovi? vaktat kassen, säger Daniel Elofsson.

Annons

För Tobias Nilsson var det säsongens första match från start med A-laget. Det två mål han släppte föll inom loppet av fem minuter i den första perioden.

– Förstafemman slarvar när vi är en man mer på isen och då blir det 2-2. Det första målet tycker jag inte heller Tobias kan lastas för, säger Daniel Elofsson.

Torsdag den 13 februari inleder UIF sitt playoff-spel, vem som blir motståndare återstår att se.

Motala – UIF 2–4 (2–2, 0–1, 0–1)

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons