Annons
Nyheter

Uddlöst Nittorp föll i derbyt

Nittorp sköt 46 skott, men bara ett av dem gick in. Borås vann derbyt genom att helt enkelt vara mer effektivt.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2014
Toni Kluuskeri och hans Nittorp körde allt som oftast fast mot Borås kompakta försvarsmur.Foto: Jonas Emtervall

Nittorpsspelarna hade all anledning att gräma sig när de åkte av isen och in i omklädningsrummet strax efter klockan nio i går kväll.

Med nästan 50 skott på mål borde så klart mer än ett ha tagit sig förbi BHC-målvakten Fredrik Bergman.

Annons

– Han gör det bra i kassen, Bergman. Sen studsar det och hoppar där framme, vi är nära att träffa pucken. Det är de här små marginalerna som avgör, säger besvikne NIK-tränaren Mats Claesson.

Nittorp tog tag i taktpinnen redan från start och spelet var fokuserat till Borås försvarszon stora delar av första perioden.

Därför kom 1–0-målet som lite av en kalldusch. Pucken gick via sargen ut i mittzonen och plötsligt var BHC:s Kim Tallberg helt fri med Daniel Palmkvist.

Samme Palmkvist låg bakom 2–0 efter bara 49 sekunder av andra perioden. BHC hade därefter sin bästa sekvens i matchen, medan Nittorp inte orkade låsa fast pucken i anfallszon på samma sätt som i första perioden.

I slutet av mittronden kunde matchen ha avgjorts definitivt när Borås fick spela fem mot tre i två minuter.

Men NIK klarade att hålla ut och fixade en BHC-utvisning i periodens sista sekund.

I det powerplay som sedan följde slog Kevin Carlsson in en stolpretur till 2–1.

I det läget kändes det som att Nittorp nog trots allt skulle få med sig något hem från Borås ishall. Matchbilden var lik första periodens, men den skillnaden att gästerna nu kom till betydligt fler avslut.

När även Nittorp senare i slutperioden fick chansen i fem mot tre skulle det så klart ha blivit mål, men det för dagen vitklädda bortalaget kom inte närmare än ett stolpskott från Paulus Rundgrens klubba.

Istället kunde Borås göra 3–1 när Anders Söderström satt onödigt utvisad för hög klubba. Och med bara drygt sju minuter kvar att spela orkade inte NIK resa sig på nytt.

Annons

– Första målet bjuder vi på, andra bjuder vi också på. Och på tredjemålet går vi bort oss lite i boxplay. Det är där det avgörs, trots allt, säger Mats Claesson.

– Det var ett annat Borås än vi har mött innan. De klev inte på så mycket, utan vi fick styra spelet och de ligger och kontrar. Vi gör en bra avslutning på matchen och har några jäkligt bra lägen, men det hjälper tyvärr inte i dag.

Borås – Nittorp 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

UT-märkta i Nittorp:

3 Kevin Carlsson

2 Paulus Rundgren

1 Daniel Palmkvist

UT-delade av Jonas Emtervall

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons