Nyheter

Två poäng för UIF mot seriejumbon

UIF utkämpade en tuff batalj borta mot Göteborg, som slutade med seger till slut. 5–6 blev slutresultatet efter förlängning, men enligt tränare Daniel Elofsson kändes det mest som en borttappad poäng.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2014

Anledningen är att Göteborg kvitterade matchen till 5–5 i slutminuten av ordinarie tid och tog matchen till förlängning. Ett mål som kunde ha undvikits.

– Gör man fem mål under ordinarie tid ska man ju vinna matcherna, men vi har en liten tendens att släppa in lite onödiga och för enkla mål, säger Daniel Elofsson efter matchen.

Det blev en tuff start för Ulricehamn som låg under med 2–0 i den första perioden innan Sebastian Meijer klev fram och gjorde sitt första mål för dagen. Det skulle bli två till, bland annat avgörande 5–6 i förlängningen, och Meijers betydelse för bortalaget gick inte att överdriva i söndagens match.

– Sebbe gjorde en jättebra match trots att han har lite ont här och där. Han håller oss kvar i den här matchen, så är det. Definitivt vår bästa gubbe i dag, säger Elofsson.

Göteborg och Ulricehamn fortsatte att växeldra med varandra. 2–1 till hemmalaget efter första perioden, 2–1 till bortalaget i den andra och 2–2 i den avslutande tredje perioden. Statistik som skildrade matchbilden bra, där det var väldigt svängigt med chanser åt båda håll. Något som även visade sig i skottstatistiken som slutade 38-37 till UIF:s favör.

En annan spelare som förutom storstjärnan Meijer utmärkte sig var backen Victor Kilén. Han fick ta ett stort ansvar när de fem backar Ulricehamn hade med sig till matchen decimerades till fyra redan efter den första perioden.

Skadeläget i UIF är tufft för tillfället och med tanke på det så var Daniel Elofsson nöjd med matchen.

– Det är gött att vi vann men jag är besviken att vi tappar den trepoängaren som vi hade. Men vi får ta med oss att vi fick två poäng, så går vi vidare med den här positiva trenden till på onsdag. Annars har det ju inte varit så mycket sådant hittills den här säsongen, säger UIF-tränaren.

Göteborgs IK–Ulricehamn 5–6 (2–1, 1–2, 2–2, 0–1)

Första perioden

Mål: 1–0 (07,03) David Randby ass. Jonathan Svensson och David Borkenhagen, 2–0 (15,28) Jonathan Svensson, 2–1 (17,50) Sebastian Meijer ass. Patrik Andersson och Anton Netterberg.

Skott: 13-13

Utvisningar: GIK: Inga UIF: Inga

Andra perioden

Mål: 2–2 (11,06) Linus Tisell ass. Dennis Landgren och Marcus Lundgren, 2–3 (13,05) Oskar Bygård ass. Linus Tisell och Linus Drott, 3–3 (13,20) Martin Holmberg ass. Emil Johansson och Oscar Svärdström.

Skott: 10-14

Utvisningar: GIK: 3x2 UIF: 1x2

Tredje perioden

Mål: 4–3 (6,42) Filip Stekovic ass. Jonathan Svensson och Marcus Idoff, 4–4 (7,29) Sebastian Meijer ass. Linus Drott, 4–5 (8,59) Dennis Landgren ass. Marcus Lundgren och Victor Kilén, 5–5 (19,23) John Sandholm ass. Jonathan Svensson och Filip Stekovic.

Skott: 12-8

Utvisningar: GIK: Inga UIF: 2x2

Fjärde perioden

Mål: 5–6 (3,12) Sebastian Meijer ass. Patrik Andersson

Skott: 2-3

Utvisningar: GIK: Inga UIF: Inga

Skott totalt: 37-38

Domare: Robert Nordefjäll

UIF:s lag: Tobias Nilsson (Hampus Friberg) – Mikael Svensk, Victor Kilén, Linus Drott, Sebastian Meijer, Patrik Andersson – Viktor Svensson, Anton Netterberg, Christopher Brorsson, Oskar Bygård, Christoffer Ferm – Marek Wypasek, Marcus Lundgren, Dennis Landgren, Linus Tisell.

Övriga: Robin Melltoft, Robin Thorstenson

UT-märkta i UIF

3 Sebastian Meijer

2 Victor Kilén

1 Linus Tisell

UT-delade av Daniel Elofsson

Jakob Romeborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.