Annons
Nyheter

Två NM-silver till Cajsa och Matej

Två gånger om fick juniorerna Cajsa Weinemo och Matej Dujakovic kliva upp på prispallen i NM. DK Buggies Felix Berghäll tog ett brons.
Nyheter • Publicerad 23 april 2013
Cajsa Weinemo och Matej Dujakovic ökade på prissamlingen under NM-helgen även om det inte blev någon seger för paret.Foto: 

Det blev en utökad medaljskörd för det framgångsrika juniorparet Matej Dujakovic och Cajsa Weinemo under nordiska mästerskapen i helgen. Sedan tidigare hade duon ett brons. Nu kan de lägga ytterligare två silver till samlingen. Det var i lindy hop och boogie woogie som de två andraplaceringarna inträffade.

– Vi är nöjda, det var en okej insats av oss men vi kunde inte göra något åt Pontus Spelmans och Lena Magnusson som vann alla disciplinerna, säger Cajsa Weinemo.

Annons

Mästerskapet inleddes med lindy hop och efter finaldansen, där sex par var med, kände Matej och Cajsa att de hade gett allt de hade på dansgolvet men de förväntade sig inte någon seger eftersom de såg hur bra Pontus och Lena presterade.

Efter lindy var det dags för boogie woogie och fram till finalen gick allt som det skulle.

– Finallåten som vi fick var dålig. Den var svår att röra sig till och det gick inte bra för oss.

Trots den dåliga känslan hos Cajsa och Matej blev det återigen en silvermedalj.

Direkt från boogie woogie-finalen blev det mer boogie woogie. Eftersom en deltävling i världscupen var insprängd i NM-programmet fick Matej och Cajsa gör ytterligare en start i boogie woogie.

– Det blev ganska stressigt med klädbyten och att ladda om.

Paret lyckades inte ta sig till final i världscupen och slutade på nionde plats. NM avslutades sedan med bugg och där blev det en fjärdeplacering för Matej och Cajsa.

Eftersom SM värderas högre än NM i danskretsar får Cajsa och Matej snart chans till revansch på Pontus och Lena som kammade hem alla guldmedaljer i Norge. Den 11–12 maj är det dags för svenskt mästerskap.

För Felix Berghäll blev det en pallplacering i huvudklassen genom en bronspeng i lindy hop. Lindy dansar Felix tillsammans med Eleonor Kollberg från Varberg.

Claes Bergström och Ann-Catrin Bergström slutade tvåa i seniorklassen i boogie woogie och bugg. Det fjärde Buggieparet i NM, Tommy Geiros och Anna Geiros slutade trea i bugg.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons