Annons
Nyheter

Tusentals lockas till Lassalyckan

Cirka 2 000 besökare till kommunen tack vare idrottsanläggningen Lassalyckan. Samt ett idogt arbete av Tommy Johansson.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2014
Tommy Johansson och Per Johansson har fått till ett givande samarbete beträffande läger? och utbildningsverksamheten på Lassalyckan.Foto: Leif Fjellström

Vetskapen om att det finns en ny idrottsanläggning i Ulricehamn som erbjuder goda träningsmöjligheter, börjar sprida sig runtom i Sverige. För 2014 är det redan inbokat träningsläger och utbildningar på Lassalyckan för totalt cirka 2 000 besökare, vilket beräknas dra in minst 1,2 miljoner kronor till kommunen. Västergötlands FF och Sisu är två aktörer som valt att lägga många av sina utbildningar till Ulricehamn, men det blir även en allt större andel föreningar som nu åker till Lassalyckan för träningsläger.

Den som ligger bakom det mesta av den här utvecklingen är Tommy Johansson i Fotbollshall Ulricehamn.

Annons

– Det började med att vi i samband med bokningar av fotbollshallen även fick en del förfrågningar om vi kunde ordna träningstider på konstgräsplanerna, vilket inte var någon omöjlighet att lösa, säger Tommy Johansson.

Naturligtvis kom det även följdfrågningar om mat och boende i samband med lägren och efter ett tag hade Tommy Johansson även löst de delarna.

– Nu har jag ett färdigt koncept att erbjuda när det kommer förfrågningar och det verkar ha slagit väldigt väl ut. Nya kurhotellet sköter matbiten och kan ta hand om förläggningen för grupper upp till drygt 40 deltagare. För större gäng blir det övernattning i antingen Ulrikaskolan eller Tingsholmsgymnasiet.

För att kund som vill boka in ett läger eller en utbildningsdag på Lassalyckan – antingen i fotbollshallen eller på konstgräsplanerna eller både och – räcker det alltså med ett enda telefonsamtal för att tid på fotbollsplaner, mat och förläggning skall reserveras.

– Framför allt är det de fantastiska möjligheterna som finns här som är det avgörande. Men även att det går smidigt att boka är naturligtvis en bidragande orsak och grunden till det är att alla som är involverade har ett bra samarbete, säger Tommy Johansson.

Det var lite trögt att få till övernattningsmöjligheter i skolorna men när ansvariga på kommunen insåg fördelarna fick även den frågan en positiv lösning. Att få tillgång till tider på konstgräsplanerna har inte varit några svårigheter, tack vare ett bra samarbete med Fritidskontoret.

– En viktig bit i det är att våra lokala föreningar har företräde till träningstider. Men ett gäng som ligger här på träningsläger har oftast inga problem med att träna tidigt eller sent på helgerna och under veckorna är det alltid gott om lediga tider.

Merparten av intäkterna hamnar alltså hos Nya kurhotellet eftersom det är där man äter och mestadels bor. Men även för Ulricehamns kommun innebär den här verksamheten att det blir ett tillskott i kassakistan. Dels i form av ökade planhyror men också genom att man upplåter skolsalar till övernattning.

– 100 ungdomar under två nätter innebär 11 000 kronor till kommunen. Så det här är en bra affär för alla, säger Tommy Johansson.

Vad får Fotbollshall Ulricehamn för utbyte av det här?

– Ingen får någon ersättning för det här arbetet men alliansen Fotbollshall Ulricehamn har procent på omsättningen och i år blir det uppåt 150 000 kronor extra i kassan.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons