Nyheter

Tuff serie för unga pingisspelare

bordtennis Ingen seger på 13 matcher och det börjar kännas tungt för UIF:s unga spelare i reservlaget.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2010
Sandra Öberg har utvecklats under året i ettan och var en av UIF-arna som vann någon match i helgen.
Sandra Öberg har utvecklats under året i ettan och var en av UIF-arna som vann någon match i helgen.Foto: 

I helgen arrangerade UIF sammandrag i Sporthallen för division I Östra – en av fyra serier på näst högsta dampingisnivå och där UIF deltar med sitt B–lag. Inför detta, det tredje sammandraget, låg UIF sist i tabellen men förhoppningen fanns om att ta poäng. Kanske inte mot något av de A-lag som kämpar för att nå elitserien utan mot något annat reservlag.

– Det är ganska viktigt för UIF att vi får ha ett lag på den här nivån eftersom det utvecklar spelarna betydligt mer än att spela i tvåan. Där är det serier på distriktsnivå och inte alls det motstånd tjejerna får möta här, säger lagledaren Nikals Andersson.

I helgens lag spelade Sandra Öberg, Elin Andersson, Amanda Friberg, Viktoria Petersson och Elin Hultin. Sandra äldst med sina 16 år och Elin Hulthin yngst på 13. Övriga är 14 år.

– Visst märker jag att jag blir bättre när jag spelar mot så bra spelare som det är i ettan. Men samtidigt så hade det nog varit kul att spela i tvåan och få vinna en del matcher, säger Sandra Öberg, lite kluven inför den tuffa serien.

Sandra var för övrigt med om de två segrar det blev i matchen mot Safir B. Dels tog hon en singel och i par med Elin Andersson blev det också en dubbelvinst. Men till slut förlust med 2–6 i den match där förhoppningarna om poäng var störst hos hemmalaget.

– Det var betydligt jämnare än 2–6. Elin Andersson föll i en femsetare och även i flera andra matcher var det riktigt spännande. Men tjejerna är inte såpass rutinerade än att de klarar av att vinna de här jämna matcherna, säger Niklas Andersson.

Det blev förluster i samtliga fem matcher som spelades och UIF parkerar därmed fortfarande på sista plats i tabellen.

– Om tjejerna bara fortsätter att kämpa på så kommer de att bli betydligt duktigare redan till nästa säsong. Men de måste ha tålamod. Någon stor risk att vi åker ur serien tror jag inte det skall vara. Serien skall innehålla tio lag och det brukar alltid vara lag som inte vill vara med, säger Niklas Andersson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.