Nyheter

Tranemo vägrar förlora

Tranemo drog det längst strået i kampen mot UIFK. Laget vände matchen och vann med 3-2.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2011
Foto: Labrini Stavrekas

Det var en prestigefull och hård batalj som utspelade sig mellan UIFK och Tranemo. Tranemo som var inne i en positiv trend med tre raka kamper utan nederlag ville utöka den sviten. Men när det var dags för pausvila var det motståndarna som hade ledningen med 2-1. Sista målet i halvleken gjorde Elin Thuresson med minuten kvar av densamma.

– Ett psykologiskt viktigt mål. Sen tycker jag att vi startar andra mycket bra. Då ägde vi matchen så som vi hade tänkt oss, säger Håkan Öman.

Enligt Öman hade UIFK flera gånger bud på 3-1. Men istället var det TIF som fick till en kvittering. De rödklädda nöjde sig inte med det utan fick även in 3-2 målet tio minuter senare.

– Vi spelade klockrent och hade stenkoll på dom. Båda målen som kom i andra var långskott utifrån, lobbaktiga bollar, säger TIF:s Thomas Jacobsson.

– Målmetvetenhet, kämparinsats och fighting spirit beskriver vår match i dag. Vi skulle bara vinna och vi reste oss två gånger under matchen.

Håkan Öman i UIFK var inte lika glad efteråt.

– Resultatet var inte rättvist. Men de är inne i en period med lite medvind. Det känns snopet. Vi borde ha satt 3-1 och därmed stängt matchen.

UIFK-Tranemo 2-3 (2-1)

Mål: 1-0 (18) Lisa Nilsson, straff, 1-1 (26) Isabella Odelberg 2-1 (44) Elin Thuresson 2-2 (65) Micaela Lundmark 2-3 (75) Sara Nilsson

UIFK:s lag: Alexandra Segerqvist - Marika Svensson, Hannah Wass, Lina Lindgren, Sara Helmrot - Elin Thuresson, Elin Magnusson, Evelina Segerqvist, Hannah Kuusisto - Emmie Tisell - Lisa Nilsson

Avbytare: Johanna Nilsson, Sofia Einarsson, Fredrika Ragnar, Elin Andersson, Julia Pettersson

TIF:s lag: Linn Karlsson - Anna Davidsson, Maria Erlandsson, Maria Johansson, Drenusha Blakeori - Ida Toresson, Micaela Lundmark, Sara Nilsson - Lovisa Adolfsson, Isabella Odelberg, Anna Felixson

Avbytare: Amanda Axelsson, Mikaela Nilsson, Lisa Sjöqvist, Malin Svenningsson, Sofia Ivarsson

UIFK

Lisa Nilsson

Sofia Einarsson

Elin Thuresson

UT-delade av Håkan Öman

TIF

Micaela Lundmark

Drenusha Blakeori

Ida Toresson

UT-delade av Thomas Jacobsson

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.