Annons
Nyheter

Tranemo släppte in tvåsiffrigt

Säsongens hittills största förlust åkte Tranemo på mot Floda.
– Vi var inte med alls i första perioden och sedan kunde vi inte komma tillbaka, säger Mikael Ståhl, tränare i TIBK.
Nyheter • Publicerad 11 november 2014

Fyra insläppta mål på drygt tio minuter var en mardrömsöppning för Tranemo i Rydbergshallen.

– Floda var rappare och klart bättre än oss på alla sätt under första 20 minuterna, säger Ståhl.

Annons

Kristoffer Bynander i Tranemo fick göra ett reduceringsmål i mitten av perioden men därefter fortsatte hemmalaget att trumma på och gjorde ytterligare två mål och Tranemo gick till pausvila med ett 6-1-underläge.

– Jag ändrade om styrspelet inför mittperioden, vi släppte in de tre första målen i matchen via vår vänsterkant och med en 2-2-1-uppställning kunde vi täppa till kanten bättre.

Floda gjorde bara ett straffmål i andra perioden

– Vi höjde oss i mittperioden och är det något positivt vi ska ta med oss från matchen är det insatsen i andra perioden.

Under matchens avslutning drog Tranemo på sig fem utvisningar och med en man mindre på plan orkade laget inte hålla emot och fyra mål trillade in bakom Johannes Hjertén i TIBK-målet.

– Vi har mött tre topplag borta och visste att de skulle vara duktiga, den största skillnaden är att vi inte hänger med i deras högre tempo.

Tranemo ligger på nedflyttningsplats efter förlusten men det skiljer bara en poäng upp till de två lagen som ligger på platserna precis över och till femte platsen i tabellen är det endast fyra poängs marginal.

– Vi får extra hästkrafter hemma tack vare vårt publikstöd och jag känner mig trygg i att vi kan hota alla lag i serien på våra hemmaplan.

Tranemos målgörare: Kristoffer Bynander, Jonathan Nydén, Pontus Magnusson, Johan Magnusson.

Pontus Magnusson

Jonathan Nydén

Kristoffer Bynander

Ut-delade av Mikael Ståhl

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons