Torgny Mogren tror på hemmaåkaren

Skidlegendaren Torgny Mogren tror på Viktor Thorn i dagens världscuptävling.
– Han har börjat ta de där stegen man väntat på.
längdskidor • Publicerad 26 januari 2019 • Uppdaterad 27 januari 2019
Skidlegendaren Torgny Mogren tror mer på Viktor Thorn än Hanna Falk i dagens tävlingar.
Skidlegendaren Torgny Mogren tror mer på Viktor Thorn än Hanna Falk i dagens tävlingar.Foto: Jonas Emtervall

Han är dubbel världsmästare på 50 kilometer och har vunnit OS-guld i stafett. Bland mycket annat. Numera är Torgny Mogren expert på Radiosporten och han glädjer sig över att få komma till Ulricehamn.

– Det ska bli spännande att se det här. Jag var sjuk för två år sedan och hade ingen röst, så jag kom aldrig ner då. Nu får man uppleva det här fantastiska med publiken och stämningen runt spåret, säger Mogren.

Vad tror du om de svenska chanserna i dag?

– På herrsidan kanske vi inte har de där riktiga toppchanserna. Vi får hoppas att de gör det bra. Först och främst är det väl Viktor Thorn jag tror på. Han har börjat ta de där stegen man har väntat på. Det gäller att få det där lilla genombrottet, kliva över trösklarna och inse att man håller till i topp tio-skiktet. Det vore kul om han fick lyckas nu.

Kan någon röra Therese Johaug på damsidan?

– Nej, jag tror tyvärr inte det. Det är nog en bana som passar henne också, med en del klättring. Hon är lätt i kroppen och studsar upp hur lätt som helst. Men Charlotte Kalla och Ebba Andersson är absolut pallkandidater och jag hoppas att de är lite närmare Johaug än de var förra helgen.

Hemmahoppet Hanna Falk känns svårbedömd?

– Ja, det är hon. Hon är ju otroligt rapp och duktig, och för två år sedan åkte hon jättebra här. Men det känns inte riktigt som att hon orkar i långa loppet just nu. Och det har varit lite likadant i sprinten.

– Hon vet ju att det finns kapacitet, men det gäller att det lossnar för henne och att det blir resultat. Det hamnar ju här uppe till slut, säger Torgny Mogren och pekar mot huvudet.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.