Annons
Nyheter

Tommy Johansson avgår som ordförande

Tommy Johansson har varit ordförande i föreningen Fotbollshall Ulricehamn sedan starten för tio år sedan. I mars lämnar han uppdraget.
Nyheter • Publicerad 6 november 2014
Tommy Johansson är mest nöjd med hur han har utvecklat lägerverksamheten i fotbollshallen under sina år som ordförande i föreningen.
Tommy Johansson är mest nöjd med hur han har utvecklat lägerverksamheten i fotbollshallen under sina år som ordförande i föreningen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Överskottsenergi från ishallen skulle tas tillvara och användas för att värma upp fotbollshallen. Det var den enskilt största anledningen till att fotbollshallen byggdes bredvid Lassarinken 2006.

Skog växte då bakom hallens ena långsida och de som skulle åka bil upp till den nya hallen åkte på Sanatorievägen. I dag finns en multisportplan utanför entrén till fotbollshallen, en ny ishall har tillkommit och bakom hallens långsida ligger konstgräsplaner.

Annons

Idrottsområdet Lassalyckan har vuxit fram under de år som passerat sedan 2006 och för den som ser fotbollshallens placering i dag känns den fullkomligt självklar.

– Vi jobbade utifrån idén att hallen skulle ligga i Ulricehamn eftersom det var mest centralt sett till de föreningar som ingick i projektet och sedan var det någon på kommunen som nämnde det här med överskottsenergi från ishallen och då gick vi på det spåret, säger Tommy Johansson.

Någon energi från ishallen till fotbollshallen blev inte eftersom det inte gick att lösa med de kompressorer som fanns i ishallen. Oavsett avsaknaden av energihjälp från ishallen blev placeringen av fotbollshallen perfekt.

Tommy Johansson var, tillsammans med UIFK:s ordförande Bengt-Olof Foss, med om att dra igång projekt fotbollshallen 2005 och efter möten med banker, kommunen, jurister och förhandlingar med byggbolag sattes spaden i marken i april 2006, då hade Tommy Johansson varit ordförande i föreningen i knappt ett år.

– De första åren jobbade jag nästan halvtid med att sköta föreningens bokföring, boka in halltider åt föreningar, fakturera och hålla kolla på vad våra vaktmästare skulle göra för att underhållet skulle bli så bra som möjligt.

I och med att nio olika föreningar i kommunen äger fotbollshallen och driver den har klubbarna kommit varandra närmare, menar Tommy.

– En gång har vi inte kommit överrens och det var när halltiderna skulle föredelas första gången. Då satte vi oss ned i nya grupper och löste problemet. Därefter har det inte varit några kontroverser, säger Tommy.

Det som har utvecklats mest under de drygt åtta år som hallen varit igång är lägerverksamheten. Västergötlands fotbollförbund arrangerar läger och utbildningar både i fotbollshallen och på Lassalyckans utomhusplaner. Föreningar utanför kommunen åker på läger till hallen under fredag till söndag.

– Från att kommunen öppnade skolorna och lät oss använde salarna för övernattning för ungdomar som är här på läger gick det att utveckla lägerverksamheten än mer.

Under 2013 omsatte lägerverksamheten 350 000 kronor för föreningen fotbollshall Ulricehamn och i år var motsvarande summa 1,1 miljoner kronor.

Annons

– Ekonomiskt går det bra för föreningen men vi gör inte någon jättevinst och det ska vi inte göra heller, vi är inte något aktiebolag.

Idrottsområdet Lassalyckan har blivit en unik plats för Ulricehamn, enligt Tommy Johansson, och det han önskar framöver är att de idrottsföreningar som är verksamma inom området utökar sitt samarbete.

– Cykelloppet som genomfördes i september kördes samma helg som Landsbygdsmässan var planerad. Det hade inte fungerat med att ha de två arrangemangen samtidigt, bland annat med tanke på att det finns begränsat med parkeringsplatser.

Ett eventuellt utvecklat samarbete mellan föreningarna på Lassalyckan blir det någon annan än Tommy Johansson som får hålla i.

I mars avgår Tommy som ordförande i föreningen fotbollshall Ulricehamn.

– Jag har dragits med värk i kroppen under många års tid och det har blivit värre, jag måste äta fler och fler värktabletter för att orka och nu har jag kommit till en punkt där det inte fungerar längre, säger han.

Fotbollshall Ulricehamn är en ekonomisk förening. De föreningar som ingår är: Redvägs FK, Timmele GoIF, Hössna IF, Ulricehamns IFK, Tvärreds IF, Södra Vings IF, Marbäcks IF, Gällstads FK, Vegby SK.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons